
Смажена риба – це страва, яка має чудові смакові якості. Крім того, такий продукт приносить організму чимало користі. Але як отримати смачну та апетитну страву, яку і до святкового столу можна подати і на вечерю приготувати? На жаль, багато господинь роблять помилки під час обсмажування риби, передають Патріоти України.
Не додавайте в маринад, в якому витримуватиметься риба, багато солі, оскільки вона не розчиняється повністю. Щоб отримати смачний продукт, натирайте сіллю перед її маринуванням.
Не варто розморожувати рибу в умовах кімнатної температури, і тим більше не кладіть продукт у мікрохвильову піч.
Це спричинить те, що інгредієнт розкисне, втратить свій приємний смак.
Якщо ви плануєте готувати страву із замороженої риби, заздалегідь дістаньте її з морозилки та залиште в холодильнику.
Знімати шкірку з риби необхідно після її обсмажування. Інакше продукт розпадеться на сковороді, тому шматочки вийдуть малоапетитними.
Крім цього, ще перед приготуванням риба втратить підшкірний жир, що негативно вплине на її смакові якості.
Не варто заповнювати сковорідку щільно. Перевертаючи продукт, ви пошкодите форму.
Крім цього, тіснота сприяє нерівномірному процесу обсмажування риби. Вам не вдасться отримати апетитний та смачний кулінарний шедевр, тому старання пройдуть даремно.
Не потрібно перевертати рибу через кожну хвилину. Необхідно дочекатися моменту, коли шматочок продукту легко відходитиме від поверхні сковороди.
Кожна господиня переживає, що всередині м’ясо риби буде сирим. Ось тому продукт довго тримають на сковорідці. Це призводить до того, що риба виходить пересушеною. Ви отримаєте жорстку страву, яка не має відмінних смакових характеристик.
Досить обсмажити шматок риби протягом п’яти хвилин з кожного боку, щоб м’ясо залишилося соковитим та апетитним.
Вам не вдається приготувати рибу з апетитною хрусткою скоринкою? Тоді варто позбавлятися рідини, яка накопичується всередині продукту. У цьому допоможуть звичайні паперові рушники. Ними необхідно промокнути тушку, коли вона повністю розморожена.
Сковорідка має добре розжаритися. Якщо ви чуєте шкварчання, можете викладати на сковорідку шматочки риби. Якщо не дочекатися нагрівання сковороди, продукт прилипне, тому перевернути його буде проблематично.
Найчастіше причина не в якості грибів, а в надмірному смаженні, особливо сушених білих грибів. Легке підрум’янення може зробити суп гірким, оскільки гіркота переходить у бульйон, передають Патріоти України.
Якщо ви відчуваєте тяжкість після їжі, проблеми з травленням або уповільнений метаболізм, варто звернути увагу на печінку - орган, що відповідає за очищення організму, перетравлення жирів і підтримку енергії. Один із найпростіших способів підтримати її...