Як зробити м'яким м'ясо під час варіння та тушкування - секрети шеф-кухаря

Часто господині скаржаться на те, що м'ясо після тривалого варіння залишається жорстким, його важко жувати, воно схоже на гуму. Найчастіше з такою проблемою стикаються при приготуванні яловичини або баранини, передають Патріоти України

М'ясо вийшло жорстким що робити

Бананова шкірка

Для вирішення цієї проблеми шеф-кухарі рекомендують класти до каструлі на завершальному етапі варіння м'яса бананову шкірку. Як це не дивно, вона допоможе м'ясу швидше розваритися, а також зберегти свої соки. У страви з'явиться додатковий ненав'язливий аромат, який акцентує його прекрасний смак.

Господиням слід пам'ятати - бананова шкірка не має знаходиться в окропі дуже довго, адже тоді смак і жорсткість м'яса не покращитися, а в бульйону буде дуже неприємний колір.

Кислий маринад

Щоб м'ясо було м'яким при тушкуванні також рекомендують замочити його в "кислому" маринаді, до якого додати лимон та ківі, а також помідори.

Соняшникова олія

Що додати щоб м'ясо швидше приготувалося - все дуже просто: потрібно капнути в воду столову ложку соняшникової олії, тоді яловичина буде готова набагато швидше. Потрібно буде почекати всього лише 40 хвилин – точний час готовності, звичайно ж, залежить від якості м'яса і величини його шматочків.

Нарізану дрібно цибулю

Також отримати м'яке і соковите м'ясо можна, якщо змішати його шматочки з дуже дрібно нарізаною цибулею і залишити в холодильнику. Цибуля пустить сік і крім нього додаткового маринаду не потрібно. Можна додати лише прянощі і перець за смаком, а також придавити майбутній кулінарний шедевр пресом на кілька годин.

Сода

Пом'якшити дуже жорстку свинину або яловичину допоможе і сода – кухарі радять посипати нею сире м'ясо, залишити на 15 хвилин і обов'язково змити проточною водою. Інший варіант - посипати содою і скропити лимонним соком кожен шматочок м'яса, а після цього відразу обсмажити по кілька хвилин з кожного боку.

Не тільки смачно, а й корисно! ТОП-5 спецій для плаского живота, які можна додати у каву

четвер, 25 квітень 2024, 9:50

У прагненні до здорового способу життя кожна маленька зміна має значення. Однак, для багатьох людей наявність ранкової кави навіть не підлягає обговоренню, хоча цей напій і здатен зашкодити вашому здоров'ю. На щастя, є можливість збільшити його користь...

Щоб не зіпсувати! У якому посуді категорично не можна маринувати шашлик

четвер, 25 квітень 2024, 8:59

Шашлик можна готувати з різного м'яса, але найсмачніше буде зі свинини та курки. Але, дуже важливо пам'ятати, що запорука смачного шашлику - маринад і ще посуд, в якому ви його готуватимете, передають Патріоти України. Кулінарка поділилася в Instagram ...