Літо - час консервації, то ж багато господинь уже приступили до роботи. Саме зараз дозрівають огірки, то ж слід підшукувати рецепти, як їх приготувати, аби це було і смачно, і бюджетно та корисно. За словами кулінарки Валентини Кошової, цей рецепт огірків неодмінно припаде до смаку всім, передають Патріоти України.
Інгредієнти:
4 кг огірків,
5 морквин,
5 цибулин,
5 червоних перців,
9 скл. води,
1 скл. солі.
Маринад: 4 скл. води, 3 скл. оцту, 4 скл. цукру.
Додатково: чорний перець горошком, часник, кріп, лавровий лист, гірчиця в зернах.
Приготування:
Огірки вибирати дрібненькі, або розрізати на 4 частини. Моркву і цибулю порізати кружечками, перець — соломкою. Залити все 9-ма склянками холодної води й всипати 1 скл. солі. Залишити настоятися 3 год., періодично помішуючи. Тим часом підготувати банки, на дно викласти перець горошком, часник, кріп і лавровий лист. Воду злити, огірки, перець, моркву і цибулю викласти у банки, зверху — по 1 ст. л. гірчиці в зернах. Зварити маринад з води, оцту і цукру. Залити ним огірки у банках. Стерилізувати літрові слоїки 10 хв.
Східне блюдо – шаурма чи шаверма, дуже подобається багатьом українцям. Приготувати його досить просто, а начинку можна урізноманітнити на свій смак. До неї можна додавати моркву по-корейськи, капусту, гриби, болгарський перець або різні інші овочі. Щоб...
Багато господинь знають про те, що без муки якісні сирники приготувати складно. Продукт допомагає досягти однорідної консистенції, завдяки чому сирна страва тримає форму і не розсипається під час смаження. Але у муки є ряд недоліків, через які її не хо...