Смакота! Ідеальний рецепт повітряного та пишного тіста - секрет в одному продукті

За цим рецептом можна приготувати відмінне тісто і для пирогів, і для пиріжків, і для біляшів, і для іншої несолодкої випічки. Секрет в одному інгредієнті – у тісто потрібно додати картоплю, передають Патріоти України.

Усього для приготування знадобляться: 3,5 склянки борошна, 500 мл води, 80 мл рослинної олії, 1 чайна ложка сухих дріжджів, 2 картоплини та по чайній ложці солі та цукру.

Приготування

  1. Картоплю чистимо, нарізаємо на невеликі шматочки.
  2. Відварюємо до готовності у підсоленій воді, потім товкачем робимо пюре, воду не зливаємо.
  3. Залишаємо остуджуватися, потім вливаємо в пюре олію.
  4. Солимо, додаємо цукор, всипаємо дріжджі і просіяне борошно.
  5. Замішуємо тісто – воно має вийти липким та м’яким.
  6. Тісто перекладаємо в чисту миску, накриваємо та залишаємо на 40 хвилин.
  7. Коли тісто підійде, з нього можна зліпити будь-яку несолодку випічку.

Тісто буде дуже м’яким, і випічка з нього виходить дуже легкою і повітряною.

Все просто! ТОП-10 продуктів, які миттєво приборкають потяг до солодкого

четвер, 11 грудень 2025, 8:15

Багато людей стикаються з раптовим бажанням з’їсти щось солодке, і часто це відбувається саме тоді, коли потрібно зосередитися або зняти напругу. Такий потяг має цілком природні причини, адже солодкі продукти активують центри задоволення в мозку, перед...

Є секрет! Як готувати куряче філе, щоб воно не було сухим

четвер, 11 грудень 2025, 5:40

Куряче філе часто вважають універсальним продуктом, але багато хто стикається з однією проблемою – після приготування м’ясо виходить сухим і жорстким, передають Патріоти України. Це трапляється навіть тоді, коли дотримуватись часу приготування. Є прос...