Треба знати один простий секрет: Як приготувати пишні оладки на гарячому кефірі

Оладки - класична страва на сніданок, яку багато хто любить з дитинства. Щоб оладки вийшли пишними та рум'яними, їх потрібно готувати на кефірі, а ще краще на сироватці, радять Патріоти України.

Важливо також дотримуватись температурного режиму інгредієнтів. Адже з холодного кефіру та яєць тісто для оладок не вийде потрібної консистенції.

Рецепт оладок на кефірі

Інгредієнти:

  • яйця – 2 штуки;
  • цукор – 2 ст. л.;
  • кефір – 500 мл;
  • борошно – 500 г;
  • розпушувач - ½ ч. л.

Перед тим, як додавати в тісто для оладок кефір, його необхідно підігріти, але не довести до кипіння. Це дуже важливий нюанс.

Яйця теж бажано дістати з холодильника, щоб вони були кімнатної температури. Збийте 2 яйця з цукром, додайте щіпку ваніліну.

Потім влийте в яєчно-цукрову суміш гарячий кефір і все ретельно перемішайте.

Потім дрібними частинами можна починати вводити в тісто попередньо просіяне борошно, змішавши його з розпушувачем. Ідеальне співвідношення борошна та кефіру 1:1. Саме за такої пропорції оладки вийдуть пишними і не розтікатимуться по сковороді.

Тісто для оладок потрібно добре вимішати і дати постояти хвилин 10-15, перш ніж починати смажити страву.

Розігріваємо сковороду і смажимо оладки на середньому вогні по 3-4 хвилини з кожного боку.

Подавайте оладки на сніданок або десерт зі сметаною, згущеним молоком, шоколадом, варенням.

Не відірватися! Смачна піца з листково-дріжджового тіста - перекус нашвидкуруч

субота, 22 лютий 2025, 18:04

Приготуйте смачну піцу з листкового тіста. Швидка страва без заморочок за лічені хвилини, передають Патріоти України. Інгредієнти. Приготування. Викладіть тісто на рівну поверхню, щоб розморозилося. Після того розкачайте його до однакової товщини та р...

Господиням на замітку! Навіщо насправді потрібно промивати крупи - не всі про це знають

субота, 22 лютий 2025, 17:05

Не всі господині люблять витрачати свій час на такий важливий етап приготування їжі, як попереднє промивання крупи, передають Патріоти України. На їх думку, крупа і так чиста. До того ж термічна обробка дозволить знищити шкідливі мікроорганізми. Проте ...