Треба знати один простий секрет: Як приготувати пишні оладки на гарячому кефірі

Оладки - класична страва на сніданок, яку багато хто любить з дитинства. Щоб оладки вийшли пишними та рум'яними, їх потрібно готувати на кефірі, а ще краще на сироватці, радять Патріоти України.

Важливо також дотримуватись температурного режиму інгредієнтів. Адже з холодного кефіру та яєць тісто для оладок не вийде потрібної консистенції.

Рецепт оладок на кефірі

Інгредієнти:

  • яйця – 2 штуки;
  • цукор – 2 ст. л.;
  • кефір – 500 мл;
  • борошно – 500 г;
  • розпушувач - ½ ч. л.

Перед тим, як додавати в тісто для оладок кефір, його необхідно підігріти, але не довести до кипіння. Це дуже важливий нюанс.

Яйця теж бажано дістати з холодильника, щоб вони були кімнатної температури. Збийте 2 яйця з цукром, додайте щіпку ваніліну.

Потім влийте в яєчно-цукрову суміш гарячий кефір і все ретельно перемішайте.

Потім дрібними частинами можна починати вводити в тісто попередньо просіяне борошно, змішавши його з розпушувачем. Ідеальне співвідношення борошна та кефіру 1:1. Саме за такої пропорції оладки вийдуть пишними і не розтікатимуться по сковороді.

Тісто для оладок потрібно добре вимішати і дати постояти хвилин 10-15, перш ніж починати смажити страву.

Розігріваємо сковороду і смажимо оладки на середньому вогні по 3-4 хвилини з кожного боку.

Подавайте оладки на сніданок або десерт зі сметаною, згущеним молоком, шоколадом, варенням.

Лише спробуйте! Які секрети дозволять випічці довго залишатися свіжою та м’якою

понеділок, 2 червень 2025, 19:14

Не кожна господиня може похвалитися тим, що її випічка здатна зберігатися кілька днів без втрати якості. Часом уже наступного дня пироги та булочки здаються далеко не такими м’якими, як того хотілося б. Однак, деякі хитрощі допоможуть виправити цю проб...

А ви це знали? Навіщо господині кладуть у каструлю з м’ясом бананову шкірку

понеділок, 2 червень 2025, 18:12

При приготуванні м’яса смачним виходить щось одне: або шматок яловичини, або бульйон, в якому він варився. Але є хитрість, завдяки якій і те й те виходить апетитним та смачним. Бульйон, наприклад, можна потім використовувати для приготування супу, пере...