Всі тонкощі пишних оладок на кефірі - повітряні, м'які і дуже смачні

Звичайні, але дуже пишні пористі оладки на кефірі. Готуються вони просто, якщо ви будете дотримуватися всіх тонкощів - то у вас вони теж вийдуть повітряні м'які і дуже смачні, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.

Для того, щоб оладки вийшли вдалими, пишними, пористими, усі продукти повинні бути кімнатної температури.

Інгредієнти

  • борошно — 250 — 270 гр.
  • кефір (2,5%) — 300 мл
  • цукор — 1 — 1,5 ст. л.
  • яйце — 1 (маленьке)
  • ванільний цукор — 1 ч.л.
  • сіль — 0,5 ч.л. (без гірки)
  • сода — 0,5 ч.л. (без гірки)

Приготування

1. До одного маленького яйця додати сіль, цукор, ванільний цукор і перемішати. Сіль роз'їдає білок яйця, він виходить більш однорідними і добре розходиться в тісті. Якщо ж в холодильнику є жовтки які залишилися після якогось рецепта то на цю порцію можна яйце замінити одним жовтком.

2. Додати 300 мілілітрів кефіру і перемішувати до повного з'єднання продуктів.

3. Додати з'єднану просіяне борошно і соду, добре перемішати. У кислому середовищі, так як тісто на кефірі, сода обов'язково погаситься і ви не будете її відчувати, ні запаху, ні смаку. Не треба її попередньо гасити оцтом або відразу додавати кефір, бо вона втратить половину своєї сили. Довго місити це тісто не треба тільки домоглися однорідності і досить. За консистенцією повинно бути таке: стікає з ложки широкою стрічкою, якщо тісто залишите рідким, то при смаженні оладки добре піднімуться, а потім осядуть, так що тут треба вгадати консистенцію тіста. Ну і звичайно ж не забивайте його борошном.

4. Залишаємо на 5 хвилин, щоб тісто трохи відпочило і стало більш пишним.

5. У цей час нагріваємо сковороду. Сковорідку вибирайте з правильним дном, воно повинно бути товстим, тоді оладки будуть добре пропікатися і не будуть підгоряти. Рослинну олію додавати небагато, щоб вона міліметра на 2 покрила все дно. І тепер не перемішуючи тісто, щоб не порушити його структуру набирайте з країв миски і кладіть оладки на сковороду. Смажити на вогні менше середнього, з кожного боку приблизно по дві-три хвилини.

6. Для оладок взяти велику плоску тарілку і покрити паперовим рушником. Розкладати оладки в один ряд, щоб вони не тиснули один одного поки гарячі. З наступною сковорідкою можна розкладати зверху.

Подробиці дивіться в короткому відео.

Смачного!

Варто знати! Чи потрібно мити печінку перед смаженням

п’ятниця, 22 листопад 2024, 12:00

Печінка така корисна та смачна, якщо її вдало приготувати. Особливо вона смакує в паніруванні та з великою кількістю цибулі. Але все починається з обробки печінки, передають Патріоти України. Якщо ви придбали заморожену печінку або дістали зі своєї мор...

Є секрет! Як правильно збивати яйця для омлету, щоб він був пишним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:12

Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...