Вийде набагато краща, ніж у фастфуді: Популярний телеведучий розкрив секрет ідеальної картоплі-фрі

Телеведучий Григорій Герман часто ділиться зі своїми глядачами цікавими рецептами незвичайних страв. Сьогодні Герман вирішив приготувати звичайну картоплю-фрі, але смак у цієї картоплі, смачніший, ніж у «МакДональдзі», передають Патріоти України.

Ідеальна картопля фрі
Порізати картоплю на смужки.
Замочити у проточній воді, щоб забрати зайвий крохмаль.
Проварити в окропі до напівготовності.
Покласти в розігріту до 130° олію й смажити 3−5 хвилин.
Просушити паперовим рушником.
Розігріти фритюр до 180°. І маленькими порціями обсмажувати картоплю по хвилині. Цього буде достатньо, щоб сформувалася ідеальна, хрумка, золотиста скоринка.
Викласти на паперовий рушник, щоб позбутися зайвої олії. Посолити.

Є секрет! Що треба зробити під час смаження картоплі, щоб вона не прилипала до сковорідки

понеділок, 1 грудень 2025, 19:41

Багато хто стикається з однією й тією ж проблемою: картопля вперто прилипає до сковорідки, навіть якщо додати більше олії. У результаті замість апетитних рівних золотавих шматочків виходить розмазана суміш. Професійні кухарі давно помітили, що справа з...

Поради для приготування салатів восени

понеділок, 1 грудень 2025, 13:28

Осінь — час, коли садовина та теплі овочі змінюють своє обличчя: більше картоплі, моркви, цибулі, але менше свіжої зелені. Водночас є нові натуральні текстури та забезпечений багатший смак. Це чудовий період для салатів, які не просто освіжають, а живл...