Вийде набагато краща, ніж у фастфуді: Популярний телеведучий розкрив секрет ідеальної картоплі-фрі

Телеведучий Григорій Герман часто ділиться зі своїми глядачами цікавими рецептами незвичайних страв. Сьогодні Герман вирішив приготувати звичайну картоплю-фрі, але смак у цієї картоплі, смачніший, ніж у «МакДональдзі», передають Патріоти України.

Ідеальна картопля фрі
Порізати картоплю на смужки.
Замочити у проточній воді, щоб забрати зайвий крохмаль.
Проварити в окропі до напівготовності.
Покласти в розігріту до 130° олію й смажити 3−5 хвилин.
Просушити паперовим рушником.
Розігріти фритюр до 180°. І маленькими порціями обсмажувати картоплю по хвилині. Цього буде достатньо, щоб сформувалася ідеальна, хрумка, золотиста скоринка.
Викласти на паперовий рушник, щоб позбутися зайвої олії. Посолити.

Коли насправді солити воду для пасти - кулінари розкрили секрет

п’ятниця, 26 грудень 2025, 11:11

Багато хто солить воду для пасти ще холодною, але кулінари радять цього не робити. Найкращий момент для додавання солі - коли вода вже закипіла. У цей час сіль швидко розчиняється, не утворює осаду та не пошкоджує каструлю, передають Патріоти України. ...

Ви могли це не знати! Ніколи не загортайте залишки їжі у фольгу - ось чому це небезпечно

п’ятниця, 26 грудень 2025, 10:58

Фольга має чимало застосувань у господарстві. Її використовують для видалення вапняного наліту чи чистки срібних прикрас, у фользі запікають різноманітні страви. Втім, як стверджують фахівці, фольга в кулінарії - не кращий варіант, у тому числі й для з...