2017-й рік показав, що українське кіно повністю вирвалося з обридлої парадигми поетичного кіно - кінокритик

Минулий рік був комерційним для українського кіно, тому що українські фільми встановили відразу два касових рекорди зборів за перший уїк-енд.

Кадр з фільму "Дзідзьо контрабас". Фото:absurdu.net

На думку відомого українського журналіста і кінокритика Дмитра Десятерика, 2017-й рік був найкращим роком за всю історію існування українського кіно. Таку думку Дмитро Десятерик висловив в ефірі Громадського радіо, зазначають Патріоти України.

Як зазначив експерт, по-перше, цей рік був комерційним для українського кіно, тому що українські фільми встановили відразу два касових рекорди зборів за перший уїк-енд.

Це "DZIDZIO Контрабас" - понад 7 мільйонів гривень за уїк-енд, і "Кіборги" - понад 8 мільйонів за уїк-енд. Другий неймовірний факт - вперше з'явився український фільм, який себе окупив в прокаті - "DZIDZIO Контрабас".

Третій момент - в прокат вийшла рекордна кількість повнометражних українських фільмів - 33. Наприклад, це "Сторожова застава" - фентезі, фронтова драма "Кіборги", комедія ситуації "DZIDZIO Контрабас".

Четверте - з'явилися хороші ігрові українські повнометражні фільми. Це ще більш неймовірний факт, ніж всі попередні.

Дмитро Десятерик підкреслив, 2017 ий рік ще знаменитий тим, що він показав, що українське кіно повністю вирвалося з обридлої парадигми поетичного кіно. Головні фільми року - "Кіборги" і чорна комедія про наше село "Припутні" показали, що наше українське село можна знімати без вишиванок, з соціальної правдою.

"Я не можу пригадати української комедії за часів незалежності, яка була б настільки добре зробленою, щоб зал сміявся безперервно", - сказав Дмитро Десятерик.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Васал їде до сюзерена випрошувати додаткову допомогу": Дипломат Чалий - про візит Путіна до Китаю

четвер, 25 квітень 2024, 23:17

Валерій Чалий, дипломат, надзвичайний і повноважний посол України у США, вважає, що Путін збирається до Пекіну не тільки, щоб нарешті хоч кудись поїхати, де б його не арештували, а й буде випрошувати додаткову допомогу, передають Патріоти України. "Пут...

Сікорський спрогнозував наслідки атаки Росії на країни НАТО

четвер, 25 квітень 2024, 22:55

Якщо Російська Федерація нападе на будь-яку країну НАТО, то неминуче зазнає поразки. Не Захід має боятися прямого зіткнення із РФ, а навпаки. Відповідні заяви пролунали у виступі міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського перед Сеймом 25 к...