"Аеропорт Луганська - фортеця героїв", - волонтер

Здається тоді навіть російські вояки розгубились від такої відчайдушності українських героїв.

Луганський аеропорт. Фото: ukr.media.

"Вся країна здогадувалась, що їм гаплик, їм це горстці бійців ЗСУ, переважно десантів 80-ої та 25-ої бригад, а вони в своїх відео-зверненнях, запевняли друзів та родичів, що в них все добре. Ворог розумів, що українським солдатам вже нема чого їсти і нема чим стріляти, так виходило з усіх розрахунків та розвідданих, і кожного разу, при спробі штурму, наштовхувались на шалену відповідь оточених вояк", - написала волонтер Ірина Пустовойт на сторінці спільноти "Повернись живим" у "Фейсбуці", передають Патріоти України.

Луганський аеропорт заблокований з усіх боків, десь там в самому лігві бойовиків наші хлопці і пробити шлях до них, здається, нереально, але побратими створили іншу реальність і величезною колонною прорвались до летовища. Луганський аеропорт - фортеця героїв. 13 липня 2014 року колонна з десятків машин прорвалась до летовища. Під керівництвом комбрига 80-ої бригади вони пройшли шлях від Щастя до самого Луганського аеропорту, це майже 80 км ворожою зоною. Рухаючись тилами бойовиків, по можливості оминаючи їх блок-пости, а там де треба то знищуючи їх - вони везли продовольство, боєприпаси та техніку своїм побратимам.

Здається тоді навіть російські вояки розгубились від такої відчайдушності - величезна стрічка рухалась по об'їздній самого Луганська. Бойовики все що було поруч тоді скерували в бік колони і таки підбили БТР. Просто на мосту, де немає об'їзду, спалахнув як сірник той перший БТР, що вів колонну.

В тому БТР загинуло четверо бійців 80-ої бригади. Охоплену вогнем машину довелось скидати танком у прірву, аби відкрити шлях іншим, що всю цю вимушену зупинку знаходились під нещадним обстрілом терористів. Тоді командир бригади Андрій Ковальчук під час маршу отримав поранення, але зізнався в цьому лише коли потроху почав втрачати свідомість, вже на під'їзді до летовища. Від евакуації відмовився і лишився боронити Луганський аеропорт разом зі своїми хлопцями.

Під час маршу окрім загиблих, було й півтора десятка поранених, підбито кілька одиниць техніки. Але основна сила дійшла. Аби стати пліч о пліч із захисниками летовища і продовжити його оборону. Вічна пам'ять загиблим... І пам'ятаємо про героїчні вчинки наших хлопців, бо це вже історія,наша історія.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Читаю забавну новину, що росіяни робили спроби вбити Зеленського. Забавну в тому плані, що є Зеленський, чи його немає - є Україна. І буде, бо тіло України виглядає інакше, ніж тіло росії", - Олена Кудренко

середа, 8 травень 2024, 0:30

"Маленький президент великої Антиукраїни. Він чимчикує довгими коридорами Кремля, де на стінах висять рідкісні пейзажі. Не здивуюсь, якщо частина з них вкрадена в України", - пише харківська блогерка Олена Кудренко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбу...