Агенти Москви намагались повторити сценарій вбивства Шеремета: Шкіряк розповів, за що хотіли вбити нардепа Геращенка

Радник Авакова наголосив, що головними мотивами замаху була діяльність сайту "Миротворець" і жорстка відкрита, публічна антиросійська діяльність Геращенка.

Антон Геращенко. Фото:Корреспондент.net

Радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк підтвердив, що СБУ запобігла спробі замаху на народного депутата від "Народного фронту" Антона Геращенко. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, інформують Патріоти України.

"Увага! СБУ провела успішну спецоперацію по упередженюю замаху на вбивство державного діяча. Сьогодні можемо сказати, що мова йде про спробу вбивства нашого друга і соратника, народного депутата України Антона Геращенка. Замовники вбивства - російські спецслужби. Головні мотиви замаху - контртерористична діяльність сайту "Миротворець" та жорстка відкрита, публічна антиросійська дільність Антона. Почерк замовників ідентичний з плануванням і здійсненням теракту з вбивством Павла Шеремета. Двоє виконавців злочину затримано.

Щира вдячність оперативникам СБУ та особисто Голові Служби Василю Грицаку за ефективну роботу підрозділів та чітку коородинацію дій. Деталі згодом, по узгодженню зі слідством" - написав Шкіряк.

Шевченківський районний суд Києва ухвалив рішення заарештувати на два місяці (без права внесення застави) двох громадян України, підозрюваних в організації вбивства нардепа Антона Геращенко за завданням російських спецслужб.

Їм інкримінується стаття 112 Кримінального кодексу України (замах на життя державного діяча). Як стало відомо, один з виконавців замаху брав участь у взятті в полон Надії Савченко.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Польщі і Румунії проросійські сили готують антиукраїнські провокації: що відомо - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 5:00

23 квітня Сенат остаточно схвалив законодавчий пакет, який передбачає виділення майже 61 мільярда доларів додаткової військової та економічної допомоги Україні. Білий дім вже заявив, що готує для відправлення в Україну допомогу на 1 мільярд доларів. ...

В РФ горять заводи і НПЗ. Губернатор влаштував диверсію. Скоро за ним прийде ФСБ - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 2:35

В різних куточках Росії палає після масштабної атаки безпілотників України. Незважаючи на незадоволення з боку США Україна продовжує бити по нафтобазам і іншій критичній інфраструктурі ворога. Але цікаво інше – губернатор одного з регіонів зробив заяву...