"Айсберг з Антарктиди": Окупанти у паніці шукають, де узяти воду для Криму

Кубокілометри води для півострова десь потрібно знайти. Чиновники розглядають навіть божевільні ідеї.

Крим без води. Фото: Ukr-online.com

Президент Російської академії наук Олександр Сергєєв пропонує провести геофізичні дослідження в окупованому Криму для пошуку нових джерел і запасів води, повідомляють Патріоти України з посиланням на gazeta.ua.

"Ми бачимо, що є дуже серйозні завдання, щоб зробити геофізичні дослідження водних ресурсів Криму. Скільки років працював Північно-Кримський канал! Адже вода не тільки витікала в море. Можливо, що вона десь тут є. Може її, дійсно, сучасними методами пошукати? Тому що кубокілометри води, які вам потрібні для життя, їх зараз немає. А їх десь потрібно знайти", - сказав він.

Також він окреслив завдання, що стоять перед наукою щодо більш раціонального використання відпрацьованої води і методів опріснення. При цьому окупаційний голова державного комітету по водному господарству і меліорації анексованого Криму Ігор Вайль заявив, що у 2018 році збільшать кількість води для поливу.

За його словами, площу зрошуваних земель планують збільшити на 3,5 тис га. У минулому році Держкомводгосп забезпечив водними ресурсами 11 тис га, для цього витратили 13 млн кубометрів води. Окупант відзначив, що на 100% буде забезпечений водою Бахчисарайський район.

"У Нижньогірському районі води немає. Залежно від того, як будуть наповнені Білогірське і Тайганське водосховища, по водотракту на східний регіон Криму основним сільгоспвиробникам будемо давати воду на полив", - підкреслив Вайль.

У мережі користувачі відреагували на такі заяви посадовців. "Айсберг з Антарктиди, напевно, дешевше буде. Дотягував до Сирії атомними криголамами, які збираються в Керчі будувати. А із Сирії до Феодосії, наприклад, якою-небудь баржею, яка за зерном до Криму йде. Дешево й сердито. І туристи, які приїжджають влітку масово, фотографуються на тлі величезного айсберга. Все весело і радісно, купують на набережній свіжо-розтоплений сніг з айсберга. Одні плюси від проекту", - написав користувач.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 24 квітня. Що українці готували Євсеїв день для збереження здоров'я

середа, 24 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 24 квітня за новим стилем вшановує Саву Стратилата і з ним 70-ти воїнів, преподобного Саву Києво-Печерського та Єлизавету Чудотворницю, а також вшановує пам'ять великого мученика Євсевія Нікомідійського, що поклав життя зарад...

Колись росія жахнеться своїх втрат: "Из сотни бойцов - 10 сбежало, остальные погибли", - полонений загарбник про свій підрозділ та про себе (відео)

середа, 24 квітень 2024, 6:15

Гурянов Євген родом з Курганської області. На війну росіянину порадили піти люди з органів опіки. Пообіцяли сина до інтернату не забирати. Росіянин у полон потрапив випадково. Каже, взагалі йшов до своїх, а знайшов українських бійців. Найбільше на тере...