Америка знов довела "старій Європі" лідерство в свободі і демократії: "Кроки, які Трамп робить щодо України чи Росії, стали справжнім сюрпризом", - брюссельський аналітик

Москва тепер усвідомлює, що вже програла. Трамп підпише Біль, котрий зробить розвиток подій незворотним.

Брюссель – Естонію, Грузію і Чорногорію відвідує віце-президент США Майк Пенс. Запевнивши балтійські країни в гарантіях безпеки, представник Білого дому переконує в підтримці США грузинів та чорногорців. Яким сигналом це може стати для Європи? Про це в інтерв’ю Радіо Свобода з брюссельським аналітиком Амандою Поль, зазначають Патріоти України.

Чому саме Естонія, Грузія й Чорногорія вибрані віце-президентом США Майком Пенсом для візиту?

Аманда Поль

Гадаю, Пенс обрав ці держави, особливо, з огляду на Грузію та Україну, безпека яких перебуває під значною загрозою з боку Росії

– Гадаю, Пенс обрав держави (особливо це стосується Грузії та України), безпека яких перебуває під значною загрозою з боку Росії. Нам усім відомо, що діється в Україні в донбаському регіоні, а також і в Грузії, де росіяни продовжують зусилля, як я це називаю, «повзучої окупації», де кордони пересуваються на цілі гектари без будь-якої реакції міжнародної спільноти. Тому, на мій погляд, візит віце-президента засвідчує те, що США перебувають на боці цих держав і визнають їхні безпекові тривоги. З позицій Вашингтона, російська агресія та її дестабілізаційна діяльність не прийнятні.

– Чи можна вбачати в європейському турне Пенса непрямі гарантії підтримки зусиль України в протистоянні російській агресії?

Важливо й символічно, що Вашингтон останніми днями ухвалив нові санкції щодо Росії

– Цей візит дуже символічний і саме це важливо з позицій гарантії безпеки. Водночас, чітко зрозуміло, що якби завтра росіяни вдалися до нових військових нападів і атак щодо України, збройної підтримки з боку Сполучених Штатів очікувати не слід. Але позиція неприйнятності дій Росії з боку США для українців є важливою з політичної точки зору. Це важливо й символічно навіть у тому сенсі, що Вашингтон останніми днями ухвалив нові санкції щодо Росії.

– Якщо ми зачепили тему санкцій, як на Вашу думку, чи європейці, котрі критикують ці обмеження, не перебільшують, стверджуючи, що новий санкційний пакет може вдарити по деяких галузевих європейських компаніях?

– З боку деяких країн-членів ЄС простежується тенденція до перебільшення. Звичайно, дехто може заявляти, що це похитне роботу низки підприємств, але гляньмо на цю ситуацію ширше. У першу чергу, зважмо, в чому причини впровадження цих нових санкцій – це ж найважливіший аспект цього питання. Та й жодна європейська компанія через американські санкції не втратить своїх мільярдів.

– Як тоді ці нові санкції можуть вплинути на відносини та спільну політику санкцій США і ЄС?

Бачимо як американці за президенства Трампа зайняли в санкційній політиці ще жорсткішу позицію. Це позитивний розвиток подій, і він повинен сприяти й гарантувати тверду європейську політику санкцій щодо Росії

– У дійсності, це якраз мало б зміцнити позиції союзників щодо Москви. Як ми знаємо, коли президентом США був обраний Дональд Трамп, було багато занепокоєння, чи не обере він іншу позицію щодо Володимира Путіна, чи не спробує скасувати санкції щодо Росії. Але всього цього не сталося. Ми бачимо, як американці за президенства Трампа зайняли в санкційній політиці ще твердішу позицію. Тож, на мій погляд, це позитивний розвиток подій, і він повинен гарантувати тверду європейську політику санкцій щодо Росії.

– Президент США декларував наміри зблизити відносини Вашингтона й Москви, але Кремль у відповідь на посилення санкцій відповів видворенням рекордного числа американських дипломатів. Чи означає це, що американсько-російські відносини погіршуються до рівня часів Холодної війни?

Трамп – людина дуже мінлива. Для багатьох людей кроки, які Трамп робить щодо України чи Росії, стали справжнім сюрпризом

– Президент Дональд Трамп – людина дуже мінлива. І ніхто не знає, що він робитиме того чи іншого дня. Можу уявити, що для багатьох людей кроки, які Трамп робить щодо України чи Росії, стали справжнім сюрпризом. Але стало зрозуміло дуже чітко, що позиція США та їхня політика щодо Росії не піде на користь росіянам. Це тепер визнала й офіційна Москва.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Україна отримає точку опори: Майстер китайської метафізики назвав рік закінчення війни в Україні

четвер, 25 квітень 2024, 12:43

Астролог і метафізик Давид Векуа передбачає, що війна в Україні може закінчитися вже скоро – він називає період з січня по лютий 2025 року, тоді варто очікувати важливих політичних рішень. Про це у відео для Youtube-каналу "Мій світ" розповів майстер к...

Колись тут жили шахтарі, а потім прийшов "русский мир": Окупанти перетворили Вугледар на місто-привид (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 12:29

Російські війська, у спробах прорвати українську оборону, активно завдають ракетних та авіаційних ударів по українських містах. В мережі показали, як Росія перетворила Вугледар Волноваського району Донецької області у місто-привид. Фотографії зруйнован...