Американський кіноактор Джек Паланс: «Я українець, а не росіянин!»

Тепер, коли у всьому світі дуже модно бути українцем, пишатися своїм корінням, варто згадати іншу людину. Наприкінці СРСР з його «перебудовою», коли модно було зватися росіянином він не зрадив свого походження

Володимир Палагнюк

У 1990-ті – початку 2000-х небагато людей у світі крім нащадків українських переселенців, знали що таке наша країна, і могли знайти її на мапі, зазначають Патріоти України.

Нагородження «Оскар» в 1992 році. Вуппі Голдберг оголошує кращого актора другого плану. Нагорода за роль у вестерні про ковбоїв дістається українцю.

А потім 72-річний актор зробить те, що перетворить цей виступ на один з найяскравіших моментів в історії американської кіноакадемії. Прямо на сцені він відіжметься кілька разів на одній руці. Це відео переглянули понад 700 000 разів.

Володимир Палагнюк народився вже в Штатах, був третьою дитиною українських емігрантів. Батько з Тернопільської області, мама - зі Львова. Спочатку працював у шахті, а далі сама доля творила йому акторський образ: під час занять боксом, йому сильно побили ніс і вдарили в горло, що дало голосу фірмову хрипоту.

У роки Другої світової війни, під час навчального польоту його літак загорівся. Опіки шкіри довелося латати пластичними операціями. Зате в 30 років, коли Паланс пішов в актори, саме ця груба зовнішність підкорювала продюсерів. Найчастіше йому пропонували ролі холоднокровних ковбоїв або суворих поліцейських.

На телевізійних шоу Паланс не забував вказувати своє справжнє ім'я. У 2004 році росіяни запросили його на кінематографічний фестиваль «Російські ночі», щоб нагородити званням народного артиста. Паланс однак підкреслив, що не має нічого спільного з російськими фільмами. На знак протесту актор покинув залу, заявивши: «Я - українець, а не росіянин. Буде краще, якщо я і мої друзі просто звідси підемо».

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Під Єкатеринбургом зростає база зберігання танків, - військовий аналітик

субота, 20 квітень 2024, 16:30

За поточних темпів військових втрат і нинішніх обсягів нового військового виробництва у Росії закінчаться всі танки приблизно за 2-2,5 року. Такі підрахунки зробив військовий оглядач Covert Cabal, передають Патріоти України. Аналітик зазначає, що з поч...

Росіяни вбивають українців "просто так", а Захід, як і раніше, говорить про необхідність "терміново виділити" Україні ППО, - Олександр Невзоров

субота, 20 квітень 2024, 16:05

"Рік тому ми всі з жахом дивилися на пса на ім'я Крим. Тоді сталася така сама історія", - пише російський публіцист Олександр Невзоров у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та продовжує:. "Російськими бомбами було вбито цілу сім'ю, на р...