Астрофізики змоделювали велетенську космічну "медузу" (відео)

​Вони це зробили на прикладі галактики JO194 - зоряної системи, яка проходить через міжгалактичний простір, багатий газами.

Фото: hotgeoПро це повідомляють Патріоти України з посиланням на Європейську південну обсерваторію.

Падіння JO194 до скупчення галактик призводить до появи протяжних потоків матерії, що нагадують щупальця медузи. Вони спрямовані в бік активного ядра галактики, що містить масивну чорну діру. Таким чином відбувається поглинання навколишньої матерії гравітаційним об'єктом.

Всього фахівці за допомогою наукового інструменту MUSE обсерваторії Very Large Telescope спостерігали сім галактик-медуз, шість з яких містять надмасивні чорні діри.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ексчиновник Нацполіції, який скандалив у ресторані Goodwine, засвітився у компанії нардепа Тищенка (фото)

середа, 24 квітень 2024, 20:17

Експрацівник департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України Віталій Манасян засвітився у компанії нардепа Миколи Тищенка. Про це свідчить світлина, опублікована журналістом «Української правди» Михайлом Ткачом, передають Патріоти України. «Н...

Окупанти не захопили Очеретине, але контролюють частину селища, - військовий експерт

середа, 24 квітень 2024, 20:02

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко повідомив, що російські війська контролюють лише частину села Очеретине, передають Патріоти України. "Очеретине повністю ще не втрачене. Там продовжуються бойові дії. Росіян...