Базова потреба сучасного суспільства: Незабаром територію ЄС покриє безкоштовний інтернет

120 000 000 євро має вистачити на облаштування критичної кількості wifi-передавачів.

Ілюстрація. Фото: 5 канал

Крім країн-членів ЄС програма по розширенню мережі інтернет також стосуватиметься Норвегії та Ісландії, повідомляють Патріоти України з посиланням на радіо Свобода.

«Європейська комісія вирішила забезпечити доступ до безкоштовного інтернету у публічних місцях на всій території Євросоюзу, а також у Норвегії та Ісландії.

Як повідомляє прес-служба комісії, у травні 2018 року Wi-Fi сигналом будуть обладнані площі, парки та інші громадські місця у 1000 населених пунктів, програмою WiFi4EU пропонується надання 15 тис. євро для муніципалітетів для створення точок доступу Wi-Fi.

Як заявив президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, ініціатива WiFi4EU спрямована на долучення «кожного європейського села і кожного міста до безкоштовного бездротового доступу до інтернету до 2020 року».

Комісар з цифрової економіки та суспільства Марія Габріель додала, що ініціатива WiFi4EU надасть тисячам європейців безкоштовний доступ до інтернету в громадських місцях в ЄС.

Програма передбачає надання 120 млн євро на встановлення обладнання для безкоштовного Wi-Fi у 8 тис. муніципалітетів у всіх державах-членах, а також у Норвегії та Ісландії до 2020 року».

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 18 квітня. Кузьма городник обіцяє багатий врожай, тим хто дослухається до порад

четвер, 18 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 18 квітня за новим стилем вшановує пам'ять учня Григорія Декаполіта преподобного Іоанна і єпископа Кузьми Халкідонського. За старим стилем у свято сьогодні згадують мучеників Агафопода і Феодула. . Наші пращури в свято 18 кв...

"Навіть якщо усунути чинник військового договору": Захід не захищатиме Україну так само, як Ізраїль, оскільки політично йому це не вигідно, - Ілія Куса

четвер, 18 квітень 2024, 6:39

"Теза про те, що Ізраїль захищають усі, а нас ніхто, не витримує жодної критики, лише відображає рожевий світ, в якому живе частина суспільства", - про це у Фейсбуці пише Ілія Куса, передають Патріоти України. "1. Ізраїль має юридичного союзника, підп...