Без крові не обійдеться: У РФ оцінили небезпеку нового розширення російської "імперії"

Легко захопити до прикладу Білорусь Москві за кримським сценарієм не вдасться, вважає Леонід Гозман.

Ілюстрація:ТСН

Напередодні чергових президентських виборів 2018 року Кремлю може бути корисна вигадана криза, яка здатна "згуртувати народ навколо чинного глави держави"; адже приєднання нових територій за кримським сценарієм не може розглядатися як такий консолідуючий фактор. Таку думку Обозревателю висловив російський політик, президент Загальноросійського громадського руху "Союз Правих Сил" Леонід Гозман, передають Патріоти України.

"Я розумію, що до виборів 2018 року для консолідації населення може бути вельми корисна якась криза - внутрішньополітична, зовнішньополітична, - якась вигадана загроза, яка згуртує народ навколо чинного глави держави", - сказав він. "Потрібно щось для згуртування. Найкраще, звичайно, працюють якісь небезпеки - ззовні, зсередини і так далі", - пояснив політик.

"Чи спрацює в цьому сенсі Білорусь - я не знаю", - сказав він, коментуючи думку екс-радника президента Росії Андрія Ілларіонова про можливу реалізацію проекту "Беларусьнаш".

"Російське суспільство більше не потребує приєднання нових територій?" - поставили експерту запитання. "А воно і не вимагало. У нас не було ідеї: давайте ми приєднаємо Крим. Просто, коли Крим був анексований, це зустріло велику суспільну підтримку. Але я не впевнений, що є ще хоча б одна така територія на землі, як Крим" , - відповів Гозман.

Він пояснив: анексія українського півострова була позитивно сприйнята більшістю росіян, перш за все, тому, що це сталося "безкровним шляхом". Але війна на Донбасі сприймається громадянами РФ зовсім інакше, оскільки вона пов'язана з жертвами - "не тільки серед росіян, ці втрати ховаються", а через сам факт загибелі людей.

"Зрозуміло, що розширення територій, які контролюють ці "ДНР" та "ЛНР", можливе тільки самим жорстоким і кривавим шляхом. Тільки так", - переконаний політик.

"І я далеко не впевнений в тому, що, якщо ми, не дай Бог, раптом почнемо "звільняти" Білорусь, наша країна не зіткнеться там з серйозним опором", продовжив він.

У цьому контексті Гозман розповів про те, що "в перші пострадянські роки там був великий відсоток населення, який вважав, що Білорусь цілком може увійти до складу Російської Федерації. На якихось особливих правах, але, тим не менш, увійти. Але потім число людей, які так вважають, постійно знижувалося, і зараз вони становлять якийсь незначний відсоток".

"Тобто, з Білоруссю, боюся, безкровно не вийде", - резюмував він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Затримання заступника Шойгу – це негативний сигнал для нас, - Вадим Денисенко

четвер, 25 квітень 2024, 0:30

"Затримання заступника Шойгу. Чому це негативний сигнал для нас", - пише політолог Вадим Денисенко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:. "1. Затримання такого рівня не могло бути проведене без погодження з ...

"Стоило мне лишь один раз вы*бать овцу… ": Іван Яковина дотепно пояснив, ким став Путін для Єльцина

четвер, 25 квітень 2024, 0:15

"Ельцин много всего хорошего хотел сделать, а в начале своего срока даже кое-что сделал. Но запомнится он тем, что буквально за руку привел Путина в свой кабинет и посадил его на трон", - пише російський опозиційний журналіст Іван Яковина на своїй стор...