"Бо простіше наср*ти в життя комусь від нєчегодєлать, аніж взяти на себе відповідальність", - журналістка про сусідів, які "не чули" крики голодних дітей

У нас чомусь заведено лізти у життя інших - повчати там, стежити, пліткувати. Але у ситуаціях, коли це втручання справді потрібне, всі ці моралізатори кудись зникають.

Христина Бондаренко з дочкою. Фото: соцмережі.

"Був у мене в житті випадок, коли сусідка грозилася викликати до мене соціальну службу з перевіркою. У Квітки був бронхіт і треба було тричі на день робити інгаляції. Вона всіляко цьому противилася: лягала на підлогу і гупала ногами, кричала, втікала і ховалася по кутках. Зазвичай сам процес спротиву займав близько 15 хвилин. Потім все проходило і вона спокійно дихала з маскою", - написала журналістка Христина Бондаренко на своїй сторінці у "Фейсбуці", передають Патріоти України.

Першого ж дня перед сном близько 21 ночі у двері почали стукати ледве не ногами. Відкриваю - тьотка вривається в квартиру з криками: "Покажіть свою дитину!" Квітка дико лякається і залазить на мене, як на дерево. Кілька секунд нерозуміння і далі вона видає текст:

- Я сосєдка. Ваш рєбьонок так кричит, што моя собака іспугалась. Я сказала консьєржкє про вас і завтра к вам прійдьот социальная служба.

Не маючи жодного бажання щось пояснювати, я в офігіванні закрила двері. Ніхто, ясна річ, не прийшов наступного дня. Квітка після того менше каверзувати перед лікуванням не стала, але за тиждень ми вилікували інгаляціями бронхіт.

Все це я до чого. У нас чомусь заведено лізти у життя інших - повчати там, стежити, пліткувати. Але у ситуаціях, коли це втручання справді потрібне, всі ці моралізатори кудись зникають. Коли чоловік дико б'є дружину. Коли мати лишає дітей на 9 днів самих без їжі. Блін. Де були сусіди? Де була поліція, коли ці малі, вочевидь, кричали і стукали в двері? Де всі ці небайдужі, коли ситуація стає критичною? Ніде. Бо простіше наср*ти в життя комусь від нєчегодєлать та заздрощі, аніж взяти на себе відповідальність за біду іншого та реально допомогти.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...

Военная помощь США сначала пойдет на закрепление позиций Сил обороны Украины и отражение наступления РОВ - Злий Одесит

четвер, 25 квітень 2024, 3:25

Сенат США во вторник 23 апреля (ночью 24 апреля по Киеву) поддержал законопроект о предоставлении помощи Украине на сумму около 61 млрд долларов. Подписание документа президентом США Джозефом Байденом – тоже не проблема, но как скоро настолько необходи...