Болтон опинився між двох вогнів: Навіщо радник Трампа їде у Москву, - Портников

​І у Вашингтоні, і в Москві впевнені, що опонент все розуміє - тільки вдає, що не бачить реальності.

Джон Болтон. Фото:LIGA.netПриїзд до російської столиці радника президента США Джона Болтона став однією з головних світових новин. Саме від переговорів, які проведе в Москві один з найавторитетніших і найжорсткіших американських дипломатів, залежить те, чи відбудеться зустріч президентів США і Росії і якою вона буде. Про це пише журналіст Віталій Портников, передають Патріоти України, продовжуючи:

Вже той факт, що підготовкою можливої зустрічі займається саме радник президента США з національної безпеки, а не державний департамент, показує, яке значення можливій зустрічі з Путіним приділяють в Білому домі. І це не дивно.

Нормалізація відносин з Росією була однією з передвиборних обіцянок Дональда Трампа. А Трамп намагається виглядати політиком, який виконує свої обіцянки. Тим більше до проміжних виборів до конгресу, підсумки яких будуть визначальними і для його президентства, і для політичних перспектив його прихильників в Республіканській партії. Образ Трампа - політика, який виконує обіцянки - їм просто необхідний.

Інше питання - що сторони вкладають в саме поняття нормалізації відносин. Американській стороні важливо вирішення криз, які стали причиною російсько-американської конфронтації. Кремль повинен дати гарантії невтручання у вибори в Сполучених Штатах, продемонструвати готовність знайти спільні інструменти для вирішення криз в Україні та Сирії, погодитися з необхідністю подальшого ядерного роззброєння.

У Кремля зовсім інше уявлення про нормалізацію. У свідомості Путіна Росія - обложена фортеця, а США втручаються в сферу її життєвих інтересів, намагаються "відірвати" Україну від Росії, підірвати режим останнього російського союзника на Близькому Сході, зруйнувати російську економіку і підірвати позиції режиму за допомогою економічних санкцій. У свідомості Путіна США просто повинні дати Росії спокій, в цьому і полягає компроміс. І коли Кремль більше не буде відчувати загроз і втручання з боку Білого дому, можна буде починати новий діалог.

Ці позиції діаметрально протилежні. При цьому сторони не вірять, що опонент дійсно дотримується своєї позиції. І в Вашингтоні, і в Москві впевнені, що опонент все розуміє - тільки вдає, що не бачить реальності. І варто тільки визнати реальність, як компроміс знайдеться сам собою. Саме тому діалог Джона Болтона і Сергія Лаврова буде діалогом глухих. І навіть зустріч з Путіним Болтону не допоможе.

Але, з іншого боку, Болтону потрібно виконати завдання свого честолюбного шефа. Трампу потрібна зустріч з Путіним і потрібен результат. А Путіну достатньо просто зустрітися з американським колегою, це буде визнання його власної ролі. При цьому Путін чудово розуміє, навіщо американському президентові зустріч зараз.

Тому Болтон виявився між двох вогнів. Він не може домогтися від Кремля потрібного Трампу результата і не може залишити американського президента без зустрічі з російським колегою. Тому Болтону необхідно буде знайти в Москві хоча б якусь можливість для демонстрації того, що російсько-американський діалог зрушився з мертвої точки. Питання - де знаходяться "червоні лінії" американських інтересів і принципів, через які радник Трампа не може перейти в цьому пошуку.

Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

П’ять квартир у Києві, Tesla і Mersedes: Нардепа-"слугу" підозрюють у незаконному збагаченні на 11 млн грн, - джерело

четвер, 2 травень 2024, 14:01

Чинному народному депутату України повідомили про підозру у незаконному збагаченні на 11 млн грн. Йому загрожує до десяти років позбавлення волі. Про це повідомляє пресцентр Національного антикорупційного бюро у четвер, 2 травня, передають Патріоти Укр...

Поранено десятки окупантів: Нові подробиці щодо збитків РФ внаслідок удару ракетами ATACMS по Криму, - соцмережі

четвер, 2 травень 2024, 13:43

У четвер, 2 травня, проєкт ВЧК-ОГПУ з посиланням на дані ЗС РФ, розкрив збитки Росії після удару ЗСУ балістичними ракетами ATACMS по Криму 30 квітня. Про це йдеться у дописі ВЧК-ОГПУ у Telegram, передають Патріоти України. Зазначається, що загалом, за ...