"Брат - мій янгол-охоронець, своєю смертю він врятував мені життя", - кіборг

Український боєць розповів про рік життя, який він провів на війні.

"Кіборг" Олександр Голуб. Фото na.mil.gov.uaЯкось почув від побратимів про вельми шанованого бійця нашої бригади, «кіборга» Олександра Голуба. Сашко якраз повернувся на фронт із київського шпиталю, і мені закортіло з ним познайомитися, написав Андрій Міхейченко, інформують Патріоти України з посиланням на Народну армію.

Знайшов хлопця швидко. Виявилося, що він має веселу вдачу, тому спільну мову ми знайшли одразу. Погомоніли про те, про се, потім я запитав:

— Сашку, а як ти почувався цього разу в столиці?

— Як дикий! Мозок не сприймав за норму те, що бачили очі. Навколо стоять і їдуть тисячі авто, блискучі, різнокольорові! Людей — море, музика грає, працюють світлофори — і ніякого тобі світло- й шумомаскування! А я посеред усього цього наче барвистий фазан: у заляпаному глиною з Донбасу камуфляжі, зате весь у новісіньких шевронах…

— Рік війни для тебе як минув?

— Та без нудьги: з двома пораненнями й контузією, трьома ротаціями в донецький аеропорт, купою приколів і кепських ситуацій.

— Про ДАП щось пригадаєш? — запитую й одразу жалкую про це, бо Сашко враз стає геть іншим. Суворим.

— Ти, Андрію, сам воюєш. Що хочеш нового почути? Хіба що…

І «кіборг» розповів.

Разом із ним у бригаді воював його двоюрідний брат. Сашко відбував третю ротацію в ДАПі. Йому наказали зайти в диспетчерську вежу, щоб підтримати коригувальника вогню й протриматися там тиждень.

Через деякий час у вежі з ним зв’язалися товариші й повідомили, що його брата вбив ворожий снайпер. Сашко замінився, повернувся в штаб частини, повіз ховати додому тіло рідної людини. А після поховання дізнався, що через деякий час після його від’їзду диспетчерська вежа впала внаслідок потужного обстрілу…

— Ти не думав, що своєю загибеллю брат урятував тобі життя? — розраджую Голуба.

— Саме так і думаю! Видно, хтось там, на небесах, вирішив зробити брата моїм янголом-охоронцем.

Намагаюсь відволікти Сашка від важкої теми:

— Ти щось казав про фронтові приколи…

Той знову веселішає:

— Ой, та це ж на місяць розповідей! Але найприкольнішим було те, що ми повернули не туди, коли виїжджали з аеропорту. Уявляєш, заїхали в Донецьк, до російських бойовиків. Як ми звідти рвонули, не передати!..

— Мабуть, швидко?

— Та я б сказав: швидко-швидко!

Опублікував: Олена Сім
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Російські "танки-черепахи" виявилися ефективними, але їхній час добігає кінця, - Forbes

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:16

На початку квітня українські оператори безпілотників були вражені, помітивши на полі бою біля Красногорівки — на захід від Донецька — російський танк Т-72 із металевим дахом на корпусі та башті. Неймовірно, але цей мутант виявився вдалою знахідкою для ...

Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки - Deep State

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:19

Російські окупаційні війська, що рухаються від Авдіївки, захопили села Соловйове та Семенівка в Донецькій області. Про це повідомив аналітичний проєкт Deep State, передають Патріоти України. "Кадри сьогоднішніх відео, та і наші друзі, свідчать про те, ...