Брехливий "кінь": Важкого озброєння РФ на Донбасі немає, - Лавров

Твердження про присутність російського важкого озброєння на Донбасі - "з області фантастики". Про це заявив глава МЗС Росії Сергій Лавров в інтерв'ю італійській газеті Corriere del

Твердження про присутність російського важкого озброєння на Донбасі - "з області фантастики". Про це заявив глава МЗС Росії Сергій Лавров в інтерв'ю італійській газеті Corriere della Sera.

За його словами, "спеціальна моніторингова місія ОБСЄ і група ОБСЄ в КПП Гуково і Донецьк на російсько-українському кордоні в жодному зі своїх документів не зафіксували фактів присутності російських військ, наявності або постачання на територію Донецької та Луганської областей російського озброєння, зокрема важкого".

"Сторони в конфлікті воюють тією зброєю, яка залишилася в Україні з моменту розпаду СРСР. Київ, крім іншого, намагається компенсувати свої втрати поставками озброєнь з країн НАТО, зокрема, летальних", - заявив глава МЗС РФ.

"Очевидно, що питання про наявність озброєння на Донбасі відпаде саме собою в разі повної реалізації мінського комплексу заходів, зокрема, надання населенню південного сходу надійних конституційних гарантій безпеки у вигляді особливого статусу регіону", - підкреслив Лавров.

Україна і Захід звинувачують Росію в поставках озброєння сепаратистам на південному сході України. У Міноборони РФ заявляють, що у сепаратистів немає сучасної зброї та військової техніки Росії. На думку російського військового відомства, сепаратисти користуються зброєю радянських часів, а також трофейною технікою.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Цифрову речницю МЗС покусав бухгалтер радянського колгоспу? - Віктор Трегубов

неділя, 5 травень 2024, 0:00

"Подивився на створену за допомогою штучного інтелекту цифрову речницю МЗС. Посміявся від того, як у маминих зігомьотів горить, що вона мулатка. Концептуально справді сподобалось. А потім включив звук і горіти стало вже в мене. Бо жоден ШІ не виглядати...

Путін розшукує Зеленського і Порошенка. Видається смішно, але мене це не смішить, - Арсеній Яценюк

субота, 4 травень 2024, 23:44

"Путін розшукує Зеленського і Порошенка. Видається смішно. Мене як першого чинного прем'єра, якого Росія подала в Інтерпол і абсурдно звинуватила в убивствах 30-ти російських військовослужбовців у Чечні, це не смішить. Такі дії – це не просто політична...