"Будь-які візити європейських політиків посилають Москві абсолютно неправильний сигнал", - український дипломат

В Європейському Союзі є різні погляди на те, чим небезпечна Російська Федерація, і як з нею потрібно взаємодіяти.

Жан-Клод Юнкер. Фото: zn.ua.

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер погодився відвідати Петербурзький міжнародний економічний форум, обґрунтувавши своє рішення важливістю зближення з Росією, "принаймні, в економічних питаннях". Про це пише в своєму блозі на Новому часі дипломат Богдан Яременко, передають Патріоти України.

Такі візити лише підтверджують, що у західноєвропейських політиків завищений больовий поріг і терпимість щодо РФ і її агресії, а також притуплене почуття небезпеки. Водночас у країн Східної Європи цей поріг наближається до українського рівня: там також відчувають загрозу з боку Москви, хоча і не є об'єктами прямої збройної агресії.

В Європейському Союзі є різні погляди на те, чим небезпечна Російська Федерація, і як з нею потрібно взаємодіяти. Підтвердженням тому стали повідомлення в ЗМІ, згідно з якими США, Великобританія, держави Балтії і Центральної Європи в приватному порядку висловлюють занепокоєння щодо участі Юнкера в петербурзькому форумі.

Одна з найбільших дилем і проблем ЄС полягає в тому, що вони не мають спільної ні зовнішньої, ні оборонної політики. Зважаючи на рівень загрози економічного, політичного та інформаційного проникнення Росії в ЄС, а також на військові провокації Москви, скажімо, проти країн Балтії, будь-які візити європейських політиків (чиновників ЄС або окремих діячів країн-членів союзу) посилають Москві абсолютно неправильний сигнал: ніби вона може продовжувати в тому ж дусі, не змінюючи політику і досягаючи своїх цілей.

З огляду на це, приєднуюсь до критиків Юнкера і його рішення відвідати Санкт-Петербург. Президент Єврокомісії відомий своїм позитивним ставленням до Росії. Звісно, він не збирається підписувати там договори про постачання зброї чи економічну співпрацю. Але мінус у тому, що навіть політичні сигнали (готовність до зближення, нормалізації відносин та відновлення економічної співпраці) дають Росії надію, що не змінюючи свою політику, вона може нормалізувати відносини з Заходом. Такі візити грають проти інтересів самої Європи.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Все буде погано? Три міфи про "тотальне зубожіння після війни", в які вірять українці, - Сергій Фурса

четвер, 9 травень 2024, 14:03

"Українці продовжують перебувати у депресії. І одним з факторів цього стану є багато економічних міфів, дуже деструктивних, які засіли в голову українців і активно підживлюються російською пропагандою. Створюючи враження, що все пропало і в України нем...

У параді брали участь "герої СВО": Путін використав 9 травня для пропаганди війни проти України та залякування Заходу, - ЗМІ

четвер, 9 травень 2024, 13:33

Російський диктатор Володимир Путін використав парад 9 травня, який пройшов на Красній площі в Москві, з метою пропаганди війни проти України і залякування заходу ядерною зброєю, зазначають Патріоти України. Як повідомляє Bild, на парад прибули понад 1...