Будьте обережні: ТОП-10 професій, які найбільше приваблюють психопатів

Такі якості психопатів, як егоїстичність та маніпулювання людьми часто дозволяють побудувати успішну кар’єру.

Ілюстрація. Фото: ЗМІ

Розпізнати психопата можна не завжди. Це не ті "Джеки-різники", яких ви бачите у фільмах або про кого читаєте в книгах. Часто ці люди можуть здаватися цілком здоровими, що лише ускладнює їх виявлення, зазначають Патріоти України з посиланням на портал Business Insider, який опублікував топ-10 професій, які приваблюють психічно неврівноважених людей.

Такий розлад особистості як психопатія характеризується неприйняттям соціальних норм, підвищеною агресивністю, імпульсивністю, егоїстичністю і вмінням маніпулювати людьми. Однак з такими якостями цілком можливо побудувати успішну кар'єру. Можливо, навіть легше, ніж звичайним людям, адже у психопатів відсутні страх, співчуття і докори сумління.

Британський психолог, який спеціалізується на вивченні психопатії, Кевін Даттон провів глибоке дослідження і склав список з 10 сфер діяльності, які найчастіше приваблюють психопатів.

1. Керівники, директори

У психопатів часто зустрічається така риса, як "стійкість до хаосу". Люблячі ризик, імпульсивні, безстрашні й навіть жорстокі люди нерідко йдуть високо вгору кар'єрними сходами, стають керівниками або бізнесменами.

Ілюстрація. Фото: Unsplash

2. Юристи

Стверджувати, що всі юристи непорядні, не можна. Однак холоднокровність, вміння маніпулювати і красномовно брехати, властиві психопатам, допомагають людям з цим розладом психіки прекрасно вписуватись у професію.

3. Працівники медіа (ведучі, актори)

Працюючи на радіо або телебаченні, психопати задовольняють свій нарцисизм, демонструють харизму, насолоджуються своєю значимістю і легко можуть маніпулювати масовою свідомістю.

4. Менеджери з продажу

Оскільки співчувати іншим психопати не вміють, вони легко можуть "втюхати" покупцям абсолютно непотрібні або неякісні речі. Компаніям, у яких вони працюють, це навіть вигідно.

5. Хірурги

Незначний рівень психопатії, а саме холоднокровність і відсутність емоцій, в хірургії навіть корисні. Доктор, який не боїться ні крові, ні криків пацієнта, може спокійно й ефективно провести операцію.

Ілюстрація. Фото: Unsplash

6. Журналісти

Дуже часто успіху в журналістиці досягають не ті, хто дійсно талановито пише або вміє подати інформацію, а наполегливі, пролазливі та навіть нахабні люди, для яких нема жодних рамок і моральних принципів.

7. Поліцейські

У поліцейських дуже напружена і небезпечна робота, тому вміння бути спокійним в кризових ситуаціях допомагає поліцейському з психопатичними нахилами знешкодити злочинця. Однак така людина легко може переступити межу адекватності і не просто затримати, але й проявити агресію по відношенню до порушника.

8. Священнослужителі

Дивно, але серед представників духовенства теж зустрічаються психопати. Ці люди бажають влади і безкарності, легко можуть маніпулювати почуттями віруючих і збагачуватися за чужий рахунок.

9. Шеф-кухарі

Більшість психопатів не зацікавлені в нанесенні шкоди іншим, тому не турбуйтеся про те, що кухарі мають доступ до відкритого полум'я і гострих ножів протягом робочого дня. Психопати процвітають в хаосі, де інші люди можуть зазнати невдачі, що може бути однією з причин, за якими вони так добре працюють на неспокійній кухні.

Ілюстрація. Фото: Unsplash

10. Державні службовці

Психопати, які відмінно справляються з завданнями в умовах кризи, в ролі держслужбовців навіть корисні. Їх не дратують черги з численних людей, кожен з яких прийшов зі своїм нагальним питанням. Крім того, на такій роботі психопат може відчути владу над іншими, розуміючи, що від його печатки або підпису залежить доля людини.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Зеленський готовий! Припинити удари по НПЗ росії в обмін на... Ця угода врятує Україну

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:05

Удари українських безпілотників по російських НПЗ виявилися більш дієвими, ніж захіні санкції. Але неочікувано для всіх на захист Росії виступили… США. Представники Штатів заявляють, нібито знищення російської нафтопереробної галузі негативно вплине на...

Народні прикмети на 19 квітня. Розпочата цього дня справа принесе позитивний результат

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 19 квітня за новим стилем вшановує пам'ять преподобного Іоанна Старопещерника, мученика Феона і патріарха Трифона Константинопольського. За старим стилем у свято сьогодні вшановують патріарха Євстихія Константинопольського. ...