"Частина пунктів "плана Пінчука" вже реалізована, але мир чомусь не настав, - політолог

Окупація Криму визнана всіма де-факто. Звісно, існують обмеження, але вони не заважають російському режиму там більш менш комфортно існувати.

План Пінчука переконує тільки його? Ілюстрація: Politeka.

"Щодо Пінчукового плану "миру". Читаю сьогодні цілий день різноманітні обговорення цього плану. Як на мене, більшість коментаторів гублять принципову обставину. Більшість пунктів цього плану вже реалізовано на практиці", - пише Петро Олещук на своїй сторінці у "Фейсбуці", передають Патріоти України.

Зокрема, окупація Криму визнана всіма де-факто. Звісно, існують обмеження, але вони не заважають російському режиму там більш менш комфортно існувати. Найочевидніший факт цього визнання - українські прикордонники на адмінмежі з Кримом. Є прикордонники - є кордон.

Далі. По НАТО і ЄС. Зрозуміло, що у короткостроковій перспективі ні туди ні туди ми не вступимо. Нас просто не візьмуть. У НАТО - із ситуацією щодо Росії. У ЄС - з аналогічних причин, та й тому, що ми - найбідніша країна Європи.

Фактично, залишається питання виборів на Донбасі та зняття частини санкцій. Але тут - це питання волі Росії. За найменшого бажання вона могла б це все реалізувати, але не хоче. Отже. Частина пунктів "плана Пінчука" уже реалізовані, а частина - можуть бути реалізовані за бажанням Росії. Але бажання, очевидно, немає. То чи може це все справді принести "мир", якщо досі цього миру так і не настало?

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Штрафи за неправильне паркування": Прикордонники показали, як карають окупантів за атаки на мотоциклах (відео)

неділя, 5 травень 2024, 16:42

Українські прикордонники показали, як нищать окупантів, які намагаються штурмувати їх позиції на мотоциклах. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. "Прикордонники "Помсти" штрафують окупантів за неналежне паркування м...

Сухопутні війська ЗСУ показали один зі штурмів на фронті та захоплення росіян у полон (відео)

неділя, 5 травень 2024, 16:15

Українські захисники показали один зі штурмів на фронті. Воїнам вдалося взяти у полон росіян. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Сухопутні війська ЗСУ у Telegram, передають Патріоти України. На опублікованих кадрах зафіксована робота ...