Чекати недовго: Після розпаду РФ її сусіди заберуть своє, - блогер

Саме цікаве в процесі буде те, що всі територіальні претензії будуть обгрунтовані.

Крах Росії. Фото: uapress.info.

"Після розпаду екс-РСФСР на окремі штукенції деякі держави заберуть, що називається, своє. Точніше те, що вони в той момент назвуть своїм", - написав Алі Татар-заде на своїй сторінці у "Фейсбук", передають Патріоти України.

Росіянці так довго плутали карти і мапи, ховали сліди та кінці у воду, часто разом з живими людьми і цілими бібліотеками, а те й науковими школами, що часто буває неможливо встановити прям до километру, де була "кемська волость" а де не було. Проте, після розпаду все це обернеться проти самої пост-імперської нації.

Фінляндці не будуть уточнювати, скільки міль від лінії Манергейма стояв якийсь кордонний стовп - вони просто зроблять, як герой анекдоту: запустять шапку якомога далі і гаркнуть: "А оце мені під помидори!".

Всі дуже здивуються розмахам апетиту КНР, тому що одна справа дивитись на фізичну мапу, та інша - на перефарбовану мапу Євразії. І шок не пройде навіть після нагадування, що це переважно пусті землі, на яких нічого не расте, нічого не здобувається і нічого не відбувається вже багато століть.

Бо в китайців все там заросте, задобувається та заселитья. Ще й тими самими народами, яких росіянців, вже були думали, позбавились навік. Це в росіянській історії даури були і щезли, як ті ельфи - а в Китаї їх понад 130 тисяч, буде мало - буде втричі більше, включно з напівкровками, родичними народами та просто китайцями, які населяють даурські автономні повіти. І так по всіх шляхах Східної Євразії.

Але самому факту китайської інвазії не здивується ніхто, лише маштабам. Японці - те ж саме. Фінляндців всі також зрозуміють. Українців теж - я просто впевнений, що в останній момент наше мудре керівництво не втримається і прибуде на шапочний розбор. Грузин, азербайджанців, казахів, естонців, латвійців - всі зрозуміють, бо росіянці їх реально діставали.

Дуже здивують туркмени, які виставлять претензію на європейську частину Прикаспія, населену етничними туркменами. Здивує тиха і мирна Монголія, яка оголосить Бурятію не просто братським народом, а своєю частиною, та назве це ніяк інакше, ніж великим воз'єднанням. Здивують обидві Кореї і Тайвань, про яких всі забули, а вони теж мають що сказати про свої корені і втрачені землі. І вже верхом несподіванки стануть Швеція і Данія з Норвегією, які висунуть претензії на багато північних земель і океанів.

Саме цікаве в процесі буде те, що всі ці претензії будуть обгрунтовані. У всіх в сейфах виявляться непреложні документи, а між собою буде негласна домовленість - усі такі претензії залишати без арбітражу. Бєларусь забере собі обширні чорноземні аудиторії - і вже в наступному поколінні росіянці дізнаються з подивом, що сказка про три братерських народи як та палка має два кінця.

Америка й Канада заберуть собі під опіку землі таких народів, які науково доведено є родичами "першої нації", а неформально - такі території, на приглядок за порядком, розробку ресурсів та просте підтримання життя в яких в інших держав просто не існує технологій. Захоплення-повертання матимуть не тільки, а подекуди й не стільки економічний сенс, як політичний. Створення держав-буферів справа хороша, але недовговічна, тож краще тримати деякі стратегичні висоти під власним неопосередкованим контролем.

Хоча будуть, безумовно, і самі буферні держави. Тільки значно вглиб екс-РСФСР, а не просто по її кордонах. Добра половина з них буде завуальованою формою опіки з боку країн-сусідів. Але від місцевого політикуму з часом буде залежати, чи готові вони на справжню незалежність. Бо постійно довго возитись із домініоном сучасна демократія собі дозволити не хоче, а сучасна недемократія - не може.

Але найшокуючим для всіх стане масова всеросійська само-дерусифікація. Ніхто не готовий навіть уявити, скільки мільйонів людей водинчас, напрегонки, відкидатимуть свою належність до нації, яка програла "найбільшу війну в історії". Пошук радянцями єврейської двоюрідної бабушки заради репатріації в Ізраїль - ніщо в порівнянні з цим процесом. Бо єврейську бабушку знайти відносно легко, а ти знайди бабушку-чувашку та діда-самоїда. І тим не менш, всі все це чудово знайдуть.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Бандерівський більярд: Удар по Джанкою показав, що ЗСУ перейшли до витонченої стратегії ракетних ударів

субота, 20 квітень 2024, 2:35

Проект "Схеми" видання "Радіо Свобода" оприлюднив супутникові знімки аеродрому в тимчасово окупованому Джанкої, перші після "бавовни" в ніч на 17 квітня 2024 року. Як випливає із цих знімків, станом на 19 квітня 2024 року російські окупанти прибрали з ...

Падіння "Техаса": Російські окупанти викрали та зґвалтували свого ж пропагандиста. Після того як розгорівся скандал - ліквідували

субота, 20 квітень 2024, 1:45

Російські окупанти викрали і зґвалтували прокремлівського пропагандиста зі США Рассела Бентлі на прізвисько Техас. Про це у своєму Telegram-каналі переповів український журналіст Юрій Бутусов, посилаючись на звернення дружини американця Людмили. За її ...