Через 50 років: Жінка, яка першою серед жінок пробігла Бостонський марафон, повторила своє досягнення (відео)

17 квітня 2017 року вона повернулась до забігу у віці 70 років. Сміливий вчинок.

Кетрін Швітцер. Фото: unian.ua

Її перший марафон в 1967 році увійшов в історію, оскільки Швітцер стала першою жінкою, що пробігла дистанцію в якості офіційного учасника, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Тоді жінки не допускалися до участі, оскільки вважалися «занадто слабкими», тому в своїй анкеті Швітцер вказала лише ініціали і прізвище, що не вказувало на її стать. Через кілька миль її грубо намагалися зупинити чиновники, зриваючи з одягу нагрудний номер, але Швітцер добігла до фінішу за 4 години 20 хвилин.

З 1972 року жінкам офіційно дозволено брати участь у марафонах. В цьому році Швітцер стала почесною учасницею змагання і вийшла на старт під тим самим номером, який героїчно відстояла 50 років тому.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо", - Ян Валетов

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:15

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо. Хотели этого нам? Делали? Откушайте, недорогие соседи! Не обессудьте! Пять-шесть российских европейских областей - это несколько миллионов человек, к которым в...