Через безграмотність і впертість Яценюка і Ради Україна втратила як мінімум 500 мільйонів доларів, - Соломон Манн

Росія поставила під загрозу чергові транші Україні від МВФ.

Високий суд Лондона. Фото: zn.ua.

Ізраїльський політичний оглядач Соломон Манн у себе в Facebook пише про те, що за всім галасом з масовими операціями по затриманню нещасних 25 злодіїв-податківців силами армії і поліції пройшло непоміченим визнання Україною рішення Високого Суду Лондона про обов'язок виплатити Росії 3 млрд доларів за бондами «боргу Януковича», передають Патріоти України.

На думку Манна, ось так через безграмотність і впертість Яценюка і Ради Україна втратила як мінімум 500 мільйонів доларів, а це - не багато не мало - 2% всього бюджету України цього року.

26 травня в Високий суд Лондона звернувся найнятий Україною англійський адвокат Бенкі Тенкі і попросив про відстрочення судового виконання.

«Негайна виплата Україною боргу перед Росією загрожує економіці країни і співпраці з міжнародними організаціями... Виплата боргу зараз поставить під удар економіку України, а також реструктуризацію боргу і виконання програми Міжнародного валютного фонду», заявив він суду.

Як пише Манн, для підтвердження слів про те, що Україна не має грошей, в зал суду прийшов сам міністр Данилюк. У відповідь Росія співчутливо покивала і її адвокат в суді Майк Ховард заявив, що Росія погодитися відстрочити основний платіж до угоди про остаточний строк виплати та відсотки, якщо Україна виплатить негайно 325 мільйонів доларів відсотків, що набігли по боргу, і оплатить всі судові витрати.

Соломон Манн нагадує, що виплати за рішенням судів мають пріоритетні права при погашенні боргів. Іншими словами, Росія може зажадати у МВФ не приймати від України погашення боргів, поки не погашені борги Росії, і відповідно доведеться скасувати всю допомогу МВФ і ЄС, на яку так сильно розраховує Київ.

«Слід мати на увазі, що в кінці цього року потрібно виплатити 4,5 млрд. доларів з обслуговування боргів, а в перших місяцях наступного року - ще 6,5 мільярда в погашення так званого «боргу Яресько», платежі за якими пані Яресько вдалося відкласти на 3 роки, при цьому зменшивши суму боргу на чверть. Тим часом навіть цих грошей у казні немає, щоб їх заплатити потрібні нові транші МВФ ", - підсумував експерт.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Російські спецпризначенці самі забезпечили зброєю вбивць своїх співгромадян: Нападники на "Крокус Сіті Хол" стріляли по публіці із новітніх автоматів – ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:15

Нападники на підмосковний "Крокус Сіті Холл" стріляли по людях із нових штатних автоматів Збройних сил РФ. Про це йдеться у матеріалі видання "Важные истории". "Автомат АК-74, з якого нападники розстрілювали людей у «Крокусі» під Москвою, експортувався...

Зеленський готовий! Припинити удари по НПЗ росії в обмін на... Ця угода врятує Україну

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:05

Удари українських безпілотників по російських НПЗ виявилися більш дієвими, ніж захіні санкції. Але неочікувано для всіх на захист Росії виступили… США. Представники Штатів заявляють, нібито знищення російської нафтопереробної галузі негативно вплине на...