Через тектонічний розлом: В Україні стався землетрус

На Дніпропетровщині трапилося незвичне для регіону стихійне лихо.

Ілюстрація: ЗМІ

У Кривому Розі, Дніпропетровська область, фахівці зафіксували землетрус, потужність якого була 3,2 бали. Інформація цього характеру належить регіональному управлінню Державної служби надзвичайних ситуацій, повідомляють Патріоти України.

Сеймоподію прокоментувала речниця управління Дар’я Гречищева. Вона зазначила, посилаючись на представників сейсмологічної станції, що землетрус зафіксували минулої ночі.

Гречищева повідомляє, що "епіцентр землетрусу був на глибині 5 км. Причиною землетрусу став тектонічний розлом на глибині 200 км. Люди відчули землетрус".

Речниця управління Дар’я Гречищева не підтвердила інформацію про те, що землетрус став причиною гірничих робіт. Жителі Кривого Рогу сьогодні упродовж дня писали в соціальних мережах, що цієї ночі щонайменше в двох районах міста відчутні були підземні поштовхи.

Нагадаємо, що влітку 2017 року жителі Кривого Рогу теж повідомляли про землетрус, якому на той момент передував гуркіт. Є у Facebook на сторінці віце-прем’єра, міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадія Зубко, підтвердження цього стихійного лиха у Кривому Розі. Вн пише про те, що дійсно стався такий підземний поштовх магнітудою 4,1 і він "без негативних наслідків".

Звернемо увагу на наступне: підземні поштовхи у Кривому Розі неодноразово фіксувалися у різні роки. Місцеві жителі вважають, це це якость пов’язано з роботою залізорудних шахт. Нагадаємо, що п’ять років тому, 2013 рік, у місті стався землетрус "силою від 4 до 5 балів". На ту пору говорили, що його причина – розробки корисних копалин.

Опублікував: Тетяна Сокот
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У разі повернення в Білий дім Трамп вимушений буде допомагати Україні, - Сергій Таран

четвер, 2 травень 2024, 0:15

"Трамп обіцяє не допомагати Україні, якщо Європа не буде допомагати так само, як і США. І це означає, що Трамп вимушений буде допомагати Україні хоча б тому, що в останні місяці американської невизначеності – коли в Конгресі довго не могли проголосуват...

Ситуація на острові Нестрига загострилася після повідомлення Головнокомандувача про звільнення цієї території, - Борислав Береза

четвер, 2 травень 2024, 0:00

"Поки інтерв'ю довбня і нациста Дугіна Такеру Карлсону більш цікаве лідерам суспільної думки українського сегменту фейсбуку, ніж те, що відбувається на острові Нестрига. І це не дивно. Бо острів для багатьох з них невідомо де, а Дугін - у їхньому смарт...