"Чесний бюджет Гройсмана на 2017 рік" написаний олігархами і для олігархів - Павловський

Показники соціальних стандартів, закладених урядом у проекті держбюджету на 2017 рік, підкреслює експерт, "суттєво і штучно занижені".

Андрій Павловський. Фото:intvua.com

Проект державного бюджету на 2017 рік містить удвічі менші показники соціальних стандартів за фактично розраховані Міністерством соціальної політики. Про це в коментарі власному кореспонденту UAINFO повідомив експерт із соціальних питань Андрій Павловський, інформують Патріоти України.

"Урядовий проект державного бюджету неприйнятний. Зверніть увагу, він підтриманий фактично завдяки "перефарбованим" регіоналам. Владна коаліція - "Блок Петра Порошенка" і "Народний фронт" - дали всього 190 голосів із 230 під час голосування в цілому. Все інше - "перефарбовані" регіонали з груп "Відродження", "Воля народу" і так далі", - заявив Павловський.

Показники соціальних стандартів, закладених урядом у проекті держбюджету на 2017 рік, підкреслює експерт, "суттєво і штучно занижені".

"Уряд зобов'язав Міністерство соціальної політики щомісяця по реальній вартості товарів споживчого кошика розраховувати базовий соціальний стандарт - прожитковий мінімум. А далі вже розраховуються заробітні плати, пенсії, стипендії, всі види соціальних допомог", - пояснив експерт.

За розрахунками серпня цього року, прожитковий мінімум для працездатних осіб, який фактично дорівнює мінімальній зарплаті, мусив складати 3 тисячі 105 гривень.

"А що в бюджеті нам пропонує Гройсман? 1600 гривень. От і порівняйте. Фактично всі соціальні стандарти в проекті бюджету-2017 удвічі менші за фактичні, розраховані Міністерством соціальної політики, хоча й по застарілій методології 2000 року. Відтоді вона практично не мінялася, хоча має оновлюватися кожні 5 років", - заявив Павловський.

Він підкреслив, що уряд принципово ігнорує пропозиції народних депутатів щодо збільшення доходної частини.

"Народні депутати пропонують Кабміну прирівняти доходи і дивіденди від корпоративних прав олігархічного капіталу до податку на доходи фізичних осіб. Мається на увазі, що дивіденди з корпоративних прав, великого капіталу, обкладаються 5% податком, а доходи громадян яким? 18%!

Виходить так, що зі звичайного громадянина збирається втричі вищий податок, ніж із олігархів. У країнах ЄС оподаткування дивідентів з доходів від корпоративних прав складає мінімум 25%, у США - 39%, у Китаї - 50%. То чому в Україні 5%? У нас таке оподаткування дивідендів, як у африканських країнах", - заявив експерт.

Окрім того, стверджує А.Павловський, проект бюджету на 2017 рік передбачає скасування спецоподаткування фермерів, у результаті чого вони втратять більше 30 мільярдів гривень.

"Ми бачимо, що так званий "чесний бюджет Гройсмана на 2017 рік", написаний олігархами і для олігархів. Це в інтересах тільки великого капіталу. Це бюджет зубожіння та безнадії. У ньому не закладено жодного параметру розвитку економіки", - підсумував Павловський.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На фронті в Україні загинув "військкор" російський "Известий" (фото)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:56

Місце та обставини загибелі не уточнюються. Останній репортаж "військкора" вийшов два дні тому. "Військовий кореспондент" "Известий" Семен Єрьомін загинув на війні в Україні. Про це 19 квітня повідомило видання, передають Патріоти України. Місце та обс...

Захід роками дурив Україну, тож поділяє з Путіним провину за війну, - колишній соратник Рейгана

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:02

Західні лідери роками дурили українців, обіцяючи вступ в НАТО. Провина за нинішню війну в Україні частково лежить на країнах Заходу. Про це в авторській статті для журналу The American Conservative написав колишній спеціальний помічник президента США Р...