Бюджет-2018: У МВФ побачили суттєві ризики у головному фінансовому плані України, - Reuters

МВФ продовжить діалог з українським урядом у найближчі дні, щоб погодити додаткові заходи, необхідні для того, щоб бюджет відповідав цілям програми допомоги Фонду.

Ілюстрація:en.censor.net.ua

Міжнародний валютний фонд бачить суттєві ризики як в статті доходів, так і в статті видатків українського держбюджету на 2018 рік. Про це пише Reuters, передають Патріоти України за матеріалами Економічної правди.

Видання нагадує, що Київ зобов'язався виконувати рекомендації МВФ в рамках програми допомоги на 17,5 мільярда доларів. Але через те, що він не виконує вчасно обіцяні реформи, виплата частин цієї суми відбувається із запізненнями.

Фонд поки не оприлюднив свою оцінку відповідності держбюджету-2018 фіскальним зобов'язанням перед МВФ.

В своєму першому коментарі після ухвалення українського бюджету голова відділення МВФ в Україні Йоста Люнгман сказав, що його організація досі оцінює законопроект і поправки до українського податкового кодексу. Але занепокоєння щодо них вже є.

"Загалом ми погоджуємось із запланованим дефіцитом бюджету на наступний рік, але ми бачимо суттєві ризики як в статті доходів, так і видатків", - сказав Люнгман.

Він додав, що МВФ продовжить діалог з урядом у найближчі дні, щоб погодити додаткові заходи, необхідні для того, щоб бюджет відповідав цілям програми допомоги.

Як відомо, 7 грудня Верховна рада підтримала проект державного бюджету на 2018 рік. У березні 2015 року МВФ відкрив для України чотирирічну програму EFF загальним обсягом 17,25 мільярда доларів.

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...