Чому і на які поступки щодо Донбасу готовий Путін: Піонтковський дав прогноз

Погрози погрозами, але Москва говорить про можливість поступового відходу з Донбасу.

Андрій Піонтковський. Фото: Обозреватель.

Кремль розглядає можливість поступового виходу з Донбасу заради запобігання новим санкціям США. Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський, передають Патріоти України.

"Я якраз сьогодні (розмова відбулася пізно увечері в п'ятницю, 2 березня, - ред.) слухав виступ [спецпредставника Дерджепу США щодо України] Курта Волкера, який каже, що погрози погрозами, але Москва говорить про можливість поступового відходу з Донбасу. Наприклад, під час прес-конференції з австрійським канцлером Путін говорив про можливість розміщення миротворців ООН на всій території "Лугандонії" (окупованих районів Донецької і Луганської областей, - ред.)", - зазначив він.

За словами політолога, російське керівництво намагається всіма силами запобігти новим санкціям і публікацію інформації про активи близьких до Кремля олігархів. При цьому президент РФ Володимир Путін одночасно застосовує ядерний шантаж і демонструє готовність до поступок.

"Це теж можна пояснити, тому що будь-якою ціною треба запобігти тим санкціям, що були відкладені – заморожуванню та конфіскації активів російських олігархів і кремлівської еліти. Якимось чином їм вдалося переконати Трампа і Тіллерсона засекретити цю інформацію, яка буде катастрофічною для них. Вони намагаються будь-якими засобами призупинити оприлюднення цієї інформації. І тут вони застосовують цілу комбінацію засобів – як шантаж, так і демонстрацію готовності до конструктиву щодо Донбасу", - пояснив Піонтковський.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Бандерівський більярд: Удар по Джанкою показав, що ЗСУ перейшли до витонченої стратегії ракетних ударів

субота, 20 квітень 2024, 2:35

Проект "Схеми" видання "Радіо Свобода" оприлюднив супутникові знімки аеродрому в тимчасово окупованому Джанкої, перші після "бавовни" в ніч на 17 квітня 2024 року. Як випливає із цих знімків, станом на 19 квітня 2024 року російські окупанти прибрали з ...

Падіння "Техаса": Російські окупанти викрали та зґвалтували свого ж пропагандиста. Після того як розгорівся скандал - ліквідували

субота, 20 квітень 2024, 1:45

Російські окупанти викрали і зґвалтували прокремлівського пропагандиста зі США Рассела Бентлі на прізвисько Техас. Про це у своєму Telegram-каналі переповів український журналіст Юрій Бутусов, посилаючись на звернення дружини американця Людмили. За її ...