"Чому я повинна себе оббріхувати на користь Росії?!": Савченко пояснила, чому відмовилася підписати документи на екстрадицію (фотофакт)

Льотчиця наголошує, що тепер, аби приховати викрадення, Росія хоче судити її вдруге – нібито для екстрадиції.

Надія Савченко. Фото: iac.org.ua.

Українська льотчиця Надія Савченко розповіла, чому відмовилася підписувати документи на екстрадицію. На своїй сторінці у Facebook вона виклала текст листа, який датований 28 квітня, передають Патріоти України.

– Сьогодні я обурена до краю! Приносять мені для заповнення пакет документів для екстрадиції в Україну. Запитання, що я там читаю, викликають в мене просто дикий регіт. Запитання: С какой целью вы пересекли границу России? Ну ви собі уявляєте таке запитаня?! Відповідаю: Мене викрали спецслужби РФ! – написала Савченко.

За її словами, вона потрапила "в якусь злу сюрреалістичну казку", бо за викрадення повинна викрадачам ще й 30 тисяч рублів заплатити. – Це що, за бензин? Чи це, щоб відкупитися, і мене, нарешті, в Україну повернули?! Та грошей мені не шкода! Мене вкрали, мене ж ще й обікрали (вкрали в мене все, що на мені було, тільняшку, камуфляж і берци) ще й гроші вкрасти хочуть! Та нехай вдавляться! Дам я їм тих 30 000 російських рублів! Хай їм на ліки буде від дурної голови! Але все решта! Ну тут вже, вибачте! Я погодитись ніяк не можу!" – обурюється Надія.

Савченко наголошує, що тепер, аби приховати викрадення, Росія хоче судити її вдруге – нібито для екстрадиції, "але судити хочуть так хитро, щоб я сама визнала все те, чого я не робила і не визнаю!" – Хочуть мене повернути в Україну не героєм, а якимось злочинцем! Хоч злочинцями самі являються! Та чому я повинна себе оббріхувати на користь Росії?! Тільки тому, що вони погрожують мене вбити? То нехай вбивають! …Тому ніякі документи з таким формулюванням я їм підписувати не буду! – написала вона.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Москва перетвориться на фронтове місто як той Білгород? Скабєєва налякала своїх гостей властивостями озброєнь, які США передають Україні (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 9:52

"Російські пропагандисти ознайомилися зі списком озброєння, яке українці отримають від США, і тепер у прямому ефірі відсувають "червоні лінії" та шукають на карті місце для порятунку своїх сідниць, ближче до Північної Кореї", - іронізує журналіст Юрій ...

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...