Чому на Заході заговорили про зняття санкцій з РФ, - експерт

​Західні політики вважають, що поганий мир краще доброї війни. Саме тому вони хочуть схилити Росію до переговорів.

Ілюстрація:ru.tsn.ua

За останні дні європейські політики кілька разів висловили сподівання, що санкції з Росії вдасться зняти вже до літа. Але потрібно враховувати: схожі заяви звучали і раніше. Крім того, йде чітке розділення санкцій за Донбас і Крим: про санкції за Крим не заходить й мови. Про це у своєму блозі на сайті Новое время пише політолог Сергій Таран, інформують Патріоти України.

Що стосується Донбасу, тут завжди було чітке формулювання: санкції будуть зняті, коли зникне проблема, а Мінські угоди будуть виконані в повному обсязі.

Зараз підвищений інтерес до мінського процесу і теми санкцій виник через те, що РФ змінила своїх переговоірників і через Мінські угоди намагається створити видимість готовності виконання умов договору зі свого боку, чого раніше не було. Зрозуміло, насправді виконувати угоди росіяни не збираються, але хоча б демонстрацією займатися змушені - така вже у них економічна ситуація.

Відповідаючи на цю демонстрацію "доброї волі", європейські політика заговорили про шанс на зняття санкцій. В цілому ж нічого нового в цьому немає.

Думаю, ніяких сенсаційних подій очікувати не слід - Росія фізично не може піти на повне виконання Мінська-2. Війська вона не виведе, і, швидше за все, повториться минулорічна ситуація, коли сторони заявляли про виконання Мінських угод, а на ділі виконання не було. І відповідальною за це була саме Росія.

Захід вважає, що поганий мир краще доброї війни. Саме тому він хоче схилити Росію до переговорів, щоб вона перестала тероризувати Україну. Зрозуміло, це досить пасивна позиція, але в ній є свій сенс. Захід дає вибір: санкції чи переговори. Росія не хоче санкцій, тому кричить про переговори. Саме тому Гризлов приїжджав до Києва.

Україна ж повинна розуміти, що переговори переговорами, але час умовного перемир'я потрібно активно використовувати для посилення української армії і нашої обороноздатності.

Переговори і угоди не дають гарантій. Думаю, після Будапештського меморандуму ні в кого в Україні не залишилося ілюзій щодо надійності угод. Головна гарантія безпеки для нас - це власна сильна армія.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Фактично, "філософ" Дугін у бесіді з Такером Карлсоном визнав, що цінності Росії липові, - Марина Данилюк-Ярмолаєва

п’ятниця, 3 травень 2024, 0:15

"Популярний телетрампіст Такер Карлсон продовжує годувати свого глядача трешем із Росії. Путін, Дуров та Дугін. Кого наступного покажуть американським ультраправим в надії переконати, що є якийсь унікальний російський стиль життя? Де можна вбивати, ґва...