Чому нова адміністрація Білого дому ніколи не домовиться з Путіним: "Тіллерсон, як і Трамп, не може зрозуміти однієї дуже простої речі", - Портніков

В світі, в якому живе Путін, агресор - це Америка. На факти Путіну плювати. На економічні проблеми населення - теж.

Тіллерсон займається бізнесом, а Путін - російською політикою. Це різні речі. Фото: New York Post.

"План державного секретаря США Рекса Тіллерсона, обговорення якого почалося сьогодні в медіа - ще одне очевидне свідчення того, в яких різних реальностях живуть Сполучені Штати і Росія. Тіллерсон, пропонуючи свій план, виконує завдання президента Дональда Трампа, який хоче поліпшення відносин з Москвою", - пише оглядач Віталій Портніков у статті для espreso.tv, передають Патріоти України, та продовжує:

"Підхід Трампа - це підхід бізнесмена: він бажає знайти підстави для «угоди», яка не зачепить американських інтересів. Підхід Тіллерсона - це теж підхід бізнесмена. Він прихильник холодної калькуляції фактів. Уже перший пункт плану передбачає дати Москві зрозуміти, що агресивна політика Росії проти США буде контрпродуктивною і не залишиться без відповіді.

І все. Далі можна нічого не читати. Усі наступні пункти плану не мають жодного значення. Тіллерсон, як і Трамп, не може зрозуміти однієї дуже простої речі. Політика - не бізнес, особливо коли маєш справу з непередбачуваними режимами.

Це в бізнесі доводиться мати справу з реальними фактами - і з іншого боку теж люди, які хочуть мати справу з реальними фактами і з справжніми грошима. Тому Трамп і Тіллерсон завжди досягали успіху і на заході, і на сході. Тому Тіллерсон мав справу з Путіним, заробляв мільйони і навіть отримав орден від російського президента.

А в політиці ми маємо справу не з доларами, а з політичними «біткоїнами». У авторитарних правителів - своя валюта. Путін переконаний, що це Сполучені Штати поводять себе агресивно по відношенню до Росії. Влаштували переворот в Україні, намагаються повалити законну владу в Сирії, борються із союзниками Путіна в Ірані. А Путін - легітимний лідер, який підтримує легітимних лідерів.

З його точки зору план Тіллерсона повинен починатися зовсім з іншого пункту: США припиняють свою агресивну політику по відношенню до Росії. Припиняють підтримку України і визнають «законний» російський статус Криму. Стають союзниками Асада. Забирають підрозділи НАТО з країн Центральної Європи і Балтії. Припиняють нападки на Іран.

І ось після цього з керівництвом «країни-агресора» можна розмовляти. Ви думали, що агресор - це Росія? Але в світі, в якому живе Путін, агресор - це Америка. На факти Путіну плювати. На економічні проблеми населення - теж.

Звичайно, у населення оточеної фортеці можуть виникнути проблеми. Росія оточена Заходом, але вона захищає свої цінності, свій суверенітет. А іноді і звільняє частину захопленого ворогом - так було в Криму, на Донбасі, в Алеппо.

Біда Тіллерсона - що він не вірить в те, що Путін живе в світі таких уявлень. Він думає, що Путін прикидається, хоче щось виторгувати. А Путін не прикидається. Це - не бізнес, це - політика. Звичайна російська політика.

Тому ніякий план Тіллерсона не спрацює, ніякий Трамп з Путіним не домовиться. У кращому варіанті весь час перебування Трампа в Білому домі на російсько-американські відносини чекає стагнація. У гіршому - і найбільш ймовірному - лобове зіткнення з непередбачуваними наслідками. Тому що лобове зіткнення - найбільш реалістичний результат діалогу між людьми, які живуть в різних світах".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ворог "підняв свою ганчірку у багатоквартирній забудові": Російські окупанти захопили Архангельське - DeepState

неділя, 5 травень 2024, 0:55

Російські окупанти захопили село Архангельське Донецької області. Ворог підняв свій триколор у багатоквартирній забудові. Про це повідомляє DeepState. . "Ворог окупував Архангельське, піднявши свою ганчірку у багатоквартирній забудові. Крім того, в об...

Немає ніяких мудрих воєначальників, котрі знають, як воювати, - волонтерка Берлінська

неділя, 5 травень 2024, 0:30

"Якщо підсумувати мої основні висновки за вісім років війни, до повномасштабного, їх усього три. Поділюся з тими, у кого цей марафон почався два роки тому", - пише волонтерка Марія Берлінська у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та про...