Чому Порошенко не піде на дострокові вибори парламенту, - політолог

Навіть якщо розпадеться уряд, глава держави може не призначити дострокові вибори.

Петро Порошенко. Фото: Дзеркало тижня.

Розмови про дострокові парламентські вибори – елемент тиску "всіх на всіх" з метою підтримувати певну напругу в політикумі. Порошенку дострокова кампанія є не вигідною, незалежно від його шансів перемогти на виборах президента. Про це розповів політичний експерт Олександр Леонов, передають Патріоти України.

Як зауважує політолог, перш за все, підстав для дострокових виборів немає. Крім того, все залежить від президента, який має право призначати дострокові вибори – якщо такі підстави знайдуться. Але, наголошує Леонов, це не його обов’язок. Навіть якщо розпадеться уряд, глава держави може не призначити дострокові вибори.

"Переможе Порошенко на виборах президента чи ні, йому немає сенсу оголошувати дострокові вибори парламенту. Якщо він виграє, то його партія БПП за умови формування технологічного списку, плюс мажоритарка, може посилити позиції. Адже на Порошенка не покладатимуть завищені очікування. Тому що це буде його другий термін. Відповідно, свої позиції утримає і БПП", – зауважує Олександр Леонов.

Експерт вважає, що до другого туру президентських виборів з великою імовірністю вийдуть Юлія Тимошенко і Петро Порошенко. Але навіть якщо виграє Тимошенко, то все одно чинному очільнику держави не потрібні зараз дострокові парламентські вибори.

"Коли президента обирають вперше, то через півроку в нього залишається половина рейтингу. Якщо Тимошенко виграє, то на момент парламентської кампанії її партія втратить підтримку. Тому що на Тимошенко будуть великі сподівання, які вона не зможе в короткі терміни виправдати. Верховна Рада перебуватиме в напівкерованому стані, Тимошенко захоче відставки уряду, і це призведе до певних коливань, зокрема гривні", – підкреслив Леонов.

Джерело: 24-й канал
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Крик відчаю" через українські БПЛА: У Міноборони пояснили, чому РФ створює "танки-монстри" з системами РЕБ

субота, 20 квітень 2024, 7:15

Українські ударні дрони з часом значно покращилися, тому російські засоби, які раніше працювали, виявилися неефективними. . Монструозні танки обвішані засобами радіоелектронної боротьби, про які повідомлялося останнім часом, росіяни випускають на поле...

Народні прикмети на 20 квітня. Що треба щро між чоловіком і дружиною почастішають сварки

субота, 20 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 20 квітня за новим стилем вшановує преподобного Феодора Тріхіна, преподобного Анастасія Синайського і Кіпрську ікону Богоматері. За старим стилем у свято сьогодні вшановують мученика Руфіна і мученицю Акіліну молодшу. . Наші...