"Чому Україні не потрібні ССО та спецназ", - журналіст Порошенка незадоволений військовою доктриною

До того, що ідеологічна робота як була провалена, так і є. Глибокі ворожі ідеологічні якоря, штампи образів сидять в головах людей, котрі мали б в Міноборони, в командуваннях будувати своє.

Українські сили спеціального призначення. Ілюстрація: соцмережі.

"Не про паски... Фейсбучиком шириться кліп для ССО "Тихо прийшов, тихо пішов..." Усі милуються - гарно. Гарно, але... Ну невже неможна без жодних "але"? В тексті пісні є слово "спецназ". Перепрошую, що? Спец... що? Спецназ (рос.) - РОСІЙСЬКОЮ! - "специального назначения", - пише журналіст Віталій Гайдукевич на своїй сторінці у "Фейсбуці", передають Патріоти України, та продовжує:

"Чи є слово "назначєнія" в українській? Ні. Українською - "призначення". Виходить скорочено "спецприз"? Смішно якось. Так може відмовитись від скорочення, що йде калькою від ворога? Так, від ворога, адже "спєцназ", ще від совка роздувався як бренд радянських сил, а тепер - російських. В світі зі словом "spetznaz" асоціюють ВИКЛЮЧНО російські підрозділи. Це російськомовний російський бренд - переконайтеся в тематичних группах ФБ хоча б!

Чи знали про це наші ІПСО? Мали б знати. Якщо знали, чому випустили пропаганд-кліп (а це пропагандування своїх) із ВОРОЖИМ мислевірусом? Бо звикли до нього? Молодці, сідайте - двійка.

Те саме стосується скорочення ССО. Ну навіщо було брати російську кальу "сили спеціальних операцій"? Мізків бракує своє придумати? Підказували ж розумні люди, не ССО, а УСС (!) - Українські Спеціальні Сили! Тут тобі і спадковість до рідних скорочень - січові стрільці небес посміхнуться, тут і відмінність від одвічного ворога, тут і гарна латинська версія - USF - Ukrainian Special Forces. Ну на поверхні ж! Бери і розкручуй СВІЙ БРЕНД. Ні, воліють повторювати чужий "брєд".

До чого це я? До того, що ідеологічна робота як була провалена, так і є. Глибокі ворожі ідеологічні якоря, штампи образів сидять в головах людей, котрі мали б в МО, в командуваннях будувати своє... але свого нема.

І це не критиканство, це критика, бо позитиви трапляються і ми їх помічаємо. Сьогодні, у Великдень, приз на найкращу крашанку отримує автор ідеї "Сталеві яйця". От це справді круто. Якби ще замість примітивної поробки-емблеми був вовкулака, листівочка від спеців була б геніальна".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Основна проблема, яка заважає досягнути перемоги у війні - безвідповідальність та некомпетентність Ставки Верховного головнокомандувача - Бутусов

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:38

Ситуація на фронті гостро критична, і усім очевидно, що основна проблема, яка заважає досягнути перемоги у війні - безвідповідальність та некомпетентність Ставки Верховного головнокомандувача. Ми вміємо створювати інноваційні рішення на полі бою, ал...

Огляд ситуації в зоні бойових дій станом на 3 травня 2024 року - Злий Одесит

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:05

Ще один випуск огляду ситуації в зоні бойових дій. Також приділив наприкінці увагу питанню формування групи військ "Північ" та її загрози Харкову. Особливо хочу звернути вашу увагу на те, що завтра хочу записати відео у форматі відповідей на ваші пит...