Чому українська армія не здатна масштабно наступати - думка відомого волонтера

Віталій Дейнега стверджує, що без якісної колісної техніки ЗСУ не готові виконувати завдання, пов'язані з переміщенням, тим більше з наступом. Відсутність конкуренції на ринку озброєнь гальмує насичення армії новими зразками зброї, наголосив волонтер.

ЗСУ на Донбасі. Ілюстрація:http://politikus.ru

Українська армія в принципі не готова проводити масштабні наступальні дії через відсутність необхідної кількості і якості колісної техніки - вантажівок і джипів. Таку думку в коментарі Апострофу висловив відомий волонтер Віталій Дейнега, передають Патріоти України.

"З такою колісною технікою армія не в змозі виконувати завдання, пов'язані з переміщенням. Тобто в такому разі, армія не готова ні наступати, ні відступати, такою кількістю колісної техніки можна вести тільки окопну війну", - заявив Дейнега.

За його словами, відсутність конкуренції на ринку озброєнь гальмує насичення армії новими зразками зброї.

"Ми повинні лібералізувати ринок, тоді у нас не буде автоматів "Малюк", реанімобілів "Богдан" і катерів від "Ленінської кузні" (усі три виробника пов'язані з компаніями Петра Порошенка, - ред)", - підкреслив волонтер. Він упевнений, що якщо президент прибере комерційні інтереси і спробує навести порядок у цій сфері, то у армії з'являться і дешеві безпілотники, і тепловізори.

Дейнега також поскаржився, що під час війни Міністерство оборони отримує всього 2,6% ВВП з 5%, призначених на оборону. "У ці відсотки входять МВС, СБУ, прикордонники і навіть пенітенціарна служба. Якщо у СБУ ще є воюючі підрозділи, то що тут роблять інші - я не знаю", - розповів волонтер.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Висновки з Вашингтонських баталій для України - Костянтин Єлісєєв

неділя, 28 квітень 2024, 23:28

"Минулого тижня увесь світ і насамперед Україна стали свідками напруженої політичної інтриги у Палаті представників США щодо схвалення пакета військової допомоги Україні у розмірі понад 60 млрд доларів США. Добре, що рішення Палати представників стало ...

Росія отримає відплату: Афонський старець побачив перемогу ЗСУ (відео)

неділя, 28 квітень 2024, 23:02

Для України цей рік буде випробуванням сили, віри та єдності народу. Але, попри важкі випробування, українська держава завершить війну перемогою у своїй боротьбі за справедливість. Про це розповів Афонський старець-пророк Данило, передають Патріоти Укр...