"Чорну" бухгалтерію Корбана можуть використовувати в справі захоплення "Амстора", - нардеп

Подібні документи можуть допомогти довести причетність до корупційних злочинів.

Геннадій Корбан. Фото: job-sbu.org.

"Чорна" бухгалтерія Геннадія Корбана, яку частково опублікували слідчі ГПУ, швидше за все справжня. Таку думку, як повідомляє Gazeta.ua, висловив народний депутат України, заступник голови комітету ВР з питань запобігання та боротьби з корупцією Віктор Чумак. Новину передають Патріоти України.

"Стоит ли доверять тем документам, так называемой "черной бухгалтерии" Геннадия "Корбана? По крайней мере, их всегда надо иметь в виду, потому что, не секрет ни для кого, что такая "черная" бухгалтерия существует в большинстве политических сил, которые здесь представлены. Это не какая-то неожиданность для общества. Все общество давно знало, что здесь в парламенте большинство политиков сидит на партийных кассах, получает зарплату из партийных касс.

Почему они ее обнародовали, потому что ее очень трудно доказать в процессуальном порядке, это политическая коррупция. Поэтому в принципе прокуратура обнародовала, потому что это нельзя использовать в качестве доказательств в уголовном процессе. А вот доказательства именно как политической коррупции, их можно использовать", - заявив політик.

Нагадаємо, наприкінці грудня 2015 року Генеральна прокуратура України опублікувала записи, які знайшла в ході обшуків, проведених у Корбана. У ГПУ стверджують, що знайдені записи вказують на ведення "чорної" бухгалтерії та рейдерське захоплення ряду підприємств.

Зокрема, там присутні записи, де зафіксовані суми приходу грошей і виплат щодо рейдерського захоплення мережі супермаркетів "Амстор" компанією "Смарт-Холдинг" (належить олігархові, депутату "Опозиційного блоку" Вадиму Новинському), стверджує відомий блогер Антон Швець.

Згідно з інформацією з документів, 15.01.2015 на рахунок Корбана були перераховані 2 млн доларів від компанії Mikoltesia (в дужках було написано Смарт). 30.04.2015 року Корбан від цієї ж компанії отримав ще 1 млн доларів. При цьому, в документах є позначки і про витрати Корбана на проект "Амстор" - в цілому більше 700 тисяч доларів, зазначає Швець.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Не знають, що таке термінал?: Пропаганда Кремля епічно "спалила" свій фейк про ТЦК і банкомати (фото)

субота, 4 травень 2024, 13:53

Російська пропаганда "склепала" недолугий фейк про ТЦК та українські банки. Втім, є один нюанс. Нову російську інформаційно-психологічну операцію поширюють російські пабліки, на це звернув увагу український журналіст Роман Бочкала, передають Патріоти У...

Саммит мира в Швейцарии: завышенные ожидания или сдержанный оптимизм - Злий Одесит

субота, 4 травень 2024, 9:05

Как известно, 15 и 16 июня в швейцарском Бюргенштоке пройдёт саммит мира по Украине, в ходе которого будут обсуждены вопросы урегулирования войны, а так же создание дорожной карты участия России в мирном процессе. О проведении данного саммита заявлялос...