Чи отримають українці субсидії в цьому році?

У Кабміні розповіли, що суттєвих змін по нарахуванню та виплаті субсидій населенню не відбудеться.

Українці будуть отримувати субсидії в 2017 році. Фото gx.net.uaПро це заявив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко під час інтернет-конференції в "ЛIГАБiзнесIнформ", інформують Патріоти України.

"Ніяких істотних змін в наступному опалювальному сезоні не буде. Уряд не буде змінювати формулу нарахування субсидії або критерії для її нарахування. Головний критерій - співвідношення доходів сім'ї та витрат на житлово-комунальні послуги", - сказав він.

Чиновник також нагадав, що в середньому витрати на оплату ЖКП не повинні перевищувати 10-15% доходів сім'ї.

За словами Розенка, зараз субсидії отримують близько 7,5 млн сімей. Віце-прем'єр зазначив, що реформована система надання державної допомоги показала свою ефективність в період підвищення ціни на газ до економічно обґрунтованого рівня.

"У ситуації, коли останні 15 років ми жили в популізмі і нібито не підвищували ціну на газ, коли у всіх країнах ціни на газ зростали, а в Україні грали з ціною, ми опинилися в ситуації, коли подобалося це комусь чи ні, але ми змушені були відразу підняти ціну на газ до економічно обґрунтованого рівня. Переді мною стояло завдання, як зробити так, щоб в цей непростий час захистити людей. І ми це зробили. Можна по-різному ставитися до системи субсидій. але те, що нам вдалося захистити 7,5 млн українських сімей - для мене це абсолютно хороший показник ", - сказав Розенко.

Він також запевнив, що в цьому опалювальному сезоні (2016-2017 роки) вже ніяких перерахунків субсидій не буде.

"У тому числі, підвищення мінімальної зарплати до 3200 грн жодним чином не вплине на вже призначені субсидії", - підкреслив він.

Опублікував: Олена Сім
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Польщі і Румунії проросійські сили готують антиукраїнські провокації: що відомо - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 5:00

23 квітня Сенат остаточно схвалив законодавчий пакет, який передбачає виділення майже 61 мільярда доларів додаткової військової та економічної допомоги Україні. Білий дім вже заявив, що готує для відправлення в Україну допомогу на 1 мільярд доларів. ...

В РФ горять заводи і НПЗ. Губернатор влаштував диверсію. Скоро за ним прийде ФСБ - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 2:35

В різних куточках Росії палає після масштабної атаки безпілотників України. Незважаючи на незадоволення з боку США Україна продовжує бити по нафтобазам і іншій критичній інфраструктурі ворога. Але цікаво інше – губернатор одного з регіонів зробив заяву...