Чи треба боятись українцям вірусу Коксакі

У Туреччині - спалах вірусу Коксакі, про це вже тиждень пишуть ЗМІ, а туристи, що купили путівки, замислюються над тим, щоб їх повернути - правда, поки, здається, повертати гроші доведеться через суд.

У Туреччині зараз можна не тільки зануритися у синє море та подивитися стародавні міста, а й заразитися вірусом Коксакі. Турецький мінохоронздоров'я не називає те, що відбувається епідемією, відзначають Патріоти України, але випадки захворювання були зареєстровані у Кемері, Аланьї, Сіді та інших містах. Далі мовою першоджерела.

Вирус Коксаки может быть почти безобидным, а может и обернуться серьёзными проблемами. Самое опасное проявление — серьезный менингит, воспаление мозга, которое приносит с собой мучительную головную боль, высокую температуру, кашель и насморк, мышечную боль, повышенную чувствительность к свету и прикосновениям. Правда, серозная разновидность менее опасна, чем другие виды менингитов, и обычно легко проходит, не вызывая серьёзных последствий и осложнений.

Более лёгкие формы заболевания вирусами Коксаки сопровождаются сыпью на лице и руках, воспалением глаз и слизистых оболочек рта и горла, повышением температуры. Даже без приёма противовирусных препаратов болезнь как правило проходит за одну-две недели, но бывают исключения, в том числе и с летальным исходом, особенно — среди детей, поэтому при первом же подозрении следует отправляться к врачу и обязательно рассказать, что вы были в Турции.

Так выглядит сыпь, вызываемая вирусами Коксаки

Обычно вирусами Коксаки заражаются через пищу и питьё, поэтому рекомендуется, находясь на отдыхе, не забывать о простых правилах:

  • мыть овощи, фрукты и ягоды
  • мыть руки
  • соблюдать правила личной гигиены
  • пить только кипячёную или бутилированную воду

Кроме того, заразиться можно и воздушно-капельным путём. Поэтому, находясь в Турции во время вспышки, полезно избегать общих бассейнов и саун. Особенно это касается детей: им не рекомендуется записываться в курортные детские клубы и полностью исключить купание в бассейнах.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перемога прийде не просто як воєнний тріумф: У карпатського віщуна знайшли пророцтво про закінчення війни в Україні (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:15

У 2024 році відбудеться вирішальна битва, яка призведе до завершення війни, настання миру та процвітання в Україні. Про це розповів старець Єремія із Карпат, передають Патріоти України. "Настане рік 2024 і в цьому році зійде зоря нової надії. Військо У...

Немає механізмів повернути українців із-за кордону, кожна країна буде захищати свої інтереси - Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:53

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що Варшава може допомогти повернути чоловіків призовного віку в Україну, про це ж обіцяли подумати і в Литві. Проте в Німеччині заявили, що чоловіки можуть залишаться в країні навіть з недійсним па...