"Чим газ від "Газпрому" краще, ніж вугілля з окупованого Донбасу?": Блогер поставив кілька питань до українців

Ідея про блокаду постачання вугілля дивним чином співпала з різким падінням тиску газу в транзитній трубі. Збіг обставин чи дещо інше?

Чи дійсно ми можемо без шкоди для себе відмовитися від вугілля? Фото: Кореспондент.net.

"Тепер от - нова блокада, спрямована саме проти постачання вугілля з окупованих територій, поставила країну знову перед непростим вибором. А обирати доводиться між антиукраїнським і підозріло(??? на думку декого) українським. Тобто між Газпромом і Ахметовим", - пише Володимир Цибулько у своєму блозі на сайті liga.net, передають Патріоти України.

Така спрощена схема або-або! Оскільки читач у нас розумний спробую сформулювати позицію у вигляді ряду запитань:

1) Чому блокада постачання вугілля на українські ТЕЦ співпала з різким падінням тиску газу в транзитній трубі? Ця обставина примусить українську сторону докачувати в трубу газ із українських газосховищ, газ за призначенням український, що є стратегічним резервом на випадок температурних колапсів....

2) Чому блокаду очолюють активісти Самопомочі, що дуже нагадує спробу Самопомочі через блокаду відволікти увагу від сміттєвого колапсу у Львові.

3) Чому блокувальники не пропонують ніяких альтернатив газові Газпрому, адже їм прекрасно відомо, що через нестачу вугілля доведеться палити газ і почати закуповувати його в російського Газпрому?

4) Чому газ Газпрому, у випадку блокування поставок вугілля, є більш патріотичним для України на думку блокувальників, і економічно виправданим, ніж вугілля Ахметова?

5) Чому вугілля Ахметова не розглядається блокувальниками як вугілля шахтарів, котрі працюють на шахтах окупованих територій?

6) Чому ніхто з блокувальників не задумується, що робота на шахтах оберігає шахтарів від найму в банди бойовиків. Адже у випадку зуупинки шахт і тотального безробіття дехто з шахтарів змушений буде записатися у банди бойовиків? То навіщо своїми руками плодити нових ворогів і нові жертви? Тим більше що зарплати на шахтах зовсім невеликі, виплачуються в гривні і в основному тратяться на товари з України.

7) Чому ніхто з блокувальників не говорить, що більше половини доходів обласних бюджетів підконтрольних Україні територій формується за рахунок підприємств з окупованих територій, що платять в український бюджет? І якими мають бути компенсатори для бюджету в наслідок недоотримання доходів через блокування?

8) Чому ніхто з блокувальників не говорить про необхідність переобладнання ТЕЦ на газову групу вугілля, і не пропонує ніяких програм для такого переобладнання, що дозволило б заповнити ТЕЦ вугіллям з Львівсько-Волинського вугільного басейну?

9) Чому блокувальники апелюють в першу чергу до політичних опонентів, а не до суспільства? Адже блокування лише ускладнює економічне становище громадян, через загрозу зростання тарифів унаслідок блокуввання?

10) Чи розуміють блокуальники , що у випадку вимушеного початку закупівель російського газу у Газпрому судова перспектива для НАК Нафтогаз у Стокгольмському арбтражі суттєво погіршується.

11) Чим відрізняється нинішня блокада, котра посилює газову залежність України від Газпрому, від блокади партією ВО Свобода видобутку сланцевого газу компанією Шеврон у Львівській і Івано-Франківській областях? Тоді інтереси Газпрому також супроводжувалися патріотичними гаслами і ідеєю захисту українців?

12) Чи розуміють блокувальники, що нинішня ситуація формує хоч якийсь вибір для України - чи газ Газпрому, чи вугілля з окупованих територій? Якщо ж залишити тільки газ Газпрому - вибору ніякого не залишиться! На зміну структури генерації і структури споживання електроенергії потрібно приблизно чотири роки...Відлік пішов з моменту припинення закупівлі Україною російського газу. У випадку початку нових закупівель годинник можна буде запускати наново, а всю боротьбу, що тривала досі, вважати даремно втраченим часом...

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Над Кримом виють сирени та лунають вибухи в різних кутках окупованого півострова

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:32

У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...