"Далі їх утримувати Москві недоцільно": Тимчук пояснив, чому РФ відкликала з СЦКК на Донбасі своїх офіцерів

Представники російської сторони просто перестали постачати Кремлеві важливу розвідувальну інформацію.

Ілюстрація:24 канал

Російські офіцери зі Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін на Донбасі (СЦКК) перестали передавати в РФ важливі розвіддані, тому в Москві вирішили відкликати їх зі сходу України. Про це заявив в коментарі виданню Гордон нардеп, координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук, передають Патріоти України.

"Заяви росіян, що відкликання їх представників з СЦКК пов'язане зі складною моральною обстановкою, яку створили українці, - маячня сивої кобили. Це був майданчик для контактів між українськими і російськими військовими. При цьому юридичного статусу вони не мали. Все було на рівні усних домовленостей. Те, що російські військові з СЦКК вели себе дружньо з бойовиками, - це півбіди.

Головною проблемою було те, що вони вільно проникали в місця базування наших підрозділів. Це було на початку їх діяльності в Україні. По суті, вони вели розвідку. Незабаром в нашому Генштабі зрозуміли, що росіяни з СЦКК далеко не безневинні товариші, тому їх переміщення по наших позиціях було обмежено. І зараз росіяни з СЦКК перестали приносити Москві серйозну розвідінформацію. Тому далі їх утримувати Росії недоцільно", - підкреслив нардеп.

Він не виключає загострення ситуації на Донбасі.

"90% росіян в Спільному центрі з контролю і координації були офіцерами військової розвідки РФ. На даний момент Москва йде на ескалацію бойових дій на низці ділянок. Це наштовхує на думку, що корінь всіх проблем в наступному: Росія не домоглася своїх цілей, що стосуються миротворчої місії на Донбасі.

І зараз вони хочуть продемонструвати, що миротворців потрібно вводити саме на лінію розмежування сторін. Думаю, якщо Захід не пригрозить Москві новими санкціями, росіяни підуть на загострення конфлікту на Донбасі. А взагалі, коли ми маємо справу з РФ, потрібно констатувати по факту. Тобто не можна виключати, що ці заяви - черговий засіб шантажу", - зазначив Тимчук.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Крик відчаю" через українські БПЛА: У Міноборони пояснили, чому РФ створює "танки-монстри" з системами РЕБ

субота, 20 квітень 2024, 7:15

Українські ударні дрони з часом значно покращилися, тому російські засоби, які раніше працювали, виявилися неефективними. . Монструозні танки обвішані засобами радіоелектронної боротьби, про які повідомлялося останнім часом, росіяни випускають на поле...

Народні прикмети на 20 квітня. Що треба щро між чоловіком і дружиною почастішають сварки

субота, 20 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 20 квітня за новим стилем вшановує преподобного Феодора Тріхіна, преподобного Анастасія Синайського і Кіпрську ікону Богоматері. За старим стилем у свято сьогодні вшановують мученика Руфіна і мученицю Акіліну молодшу. . Наші...