Дати б Сєні по шапці: Гройсман не піде шляхом "камікадзе" та не підвищуватиме тарифи, – політолог

Новий глава уряду спробує шукати гнучкий баланс між вимогами МВФ по тарифах та відносною соціальною стабільністю.

Володимир Гройсман. Фото: agropolit.com.

Молоді, гарні і такі різні – так охарактеризували нових міністрів українці. Посадовці можуть стати урядом змін, якщо відкинуть амбіції, згуртуються в єдину команду і відважаться на справжні реформи – пояснили політологи в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

Експертам важко відповісти, як працюватимуть міністри у новому уряді. Тривалі політичні торги показали, що Володимир Гройсман є самостійною фігурою, переконує Володимир Фесенко. На головне питання для українців, чи зростатимуть тарифи та ціни, політолог відповідає, що навряд чи. "Можна точно сказати, що Гройсман не збирається бути камікадзе. Дуже показова річ – на посаду міністра соціальної політики він просував свою людину. А це означає, що він не буде ризикувати соціальними питаннями. Навпаки, Гройсман спробує шукати гнучкий баланс між вимогами МВФ по тарифах, в той же час забезпечувати відносну соціальну стабільність", - припустив він.

Уряд політичних домовленостей, який може стати урядом змін – так вважає політолог Ігор Бураковський. "Їхній ККД буде залежати від того, як швидко вони стануть реальною командою. І тут, на жаль, мені здається, буде дуже багато проблем. По-перше, тут ми маємо абсолютно різні особистості. Ми прекрасно розуміємо, що ці люди прийшли з абсолютно різних таборів і на різних умовах", - каже експерт. Найбільше питань викликає євроінтеграція. Тепер нею займатимуться і міністерство євроінтеграції, і МЗС, і Президент, і Мінфін. Треба розділити повноваження, кажуть політологи, інакше не буде діла.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Частина правлячого РФ класу робить усе для того, щоб Шойгу в новому уряді Путіна не було - Петро Олещук

четвер, 2 травень 2024, 11:45

Політолог Петро Олещук в ефірі Radio NV припустив, що в Росії відбудуться кадрові перестановки в керівництві країною-агресором, зокрема диктатор Володимир Путін на тлі своєї «інавгурації» може позбутися міністра оборони РФ Сергія Шойгу, передають Патрі...

Окупанти просунулися на Донбасі та на півдні, ворог увірвався в ще один населений пункт, - карта DeepState

четвер, 2 травень 2024, 9:23

Аналітики повідомляють про просування окупантів в Урожайному, а також на Авдіївському напрямку після захоплення двох населених пунктів. За даними Генштабу, на зазначеній ділянці фронту минулої доби відбили 39 атак. . Збройні сили Російської Федерації ...