"Де повідомлення, що когось засудили? Все зловили і зловили", - письменник про показові "чистки", ініційовані ГПУ

"Потрібні кардинальні зміни і на такі посади як генеральний прокурор чи суддя, може, варто призначати необов'язково фахівців. Мова йде про те, щоб зламати систему. Інакше це якийсь розпач." - вважає Юрій Винничук.

Ілюстрація:vilne.org.ua"За всі роки незалежності у нас утворилася каста людей, які між собою настільки тісно переплетені, що навіть будь-хто з них, хто має благі наміри і святі почуття, не може вирватися із тих мотків, які його оточують. Він весь закорінений у цю систему." - пише у блозі Обозревателя відомий український письменник Юрій Винничук, передають Патріоти України.

Коли говоримо про зміни у прокуратурі чи суддівській системі, то як ми можемо їх впровадити? Навіть, якщо зняти діючих прокурорів і на їх місце поставити випускників юридичних факультетів. Бо хто ці випускники юридичних факультетів?

Це ж діти тих же суддів, прокурорів, митників, податківців. Тобто це діти, які виросли у сім'ях, які беруть хабарі. Їх змінити неможливо.

Потрібні кардинальні зміни і на такі посади як генеральний прокурор чи суддя, може, варто призначати необов'язково фахівців. Мова йде про те, щоб зламати систему. Інакше це якийсь розпач. Хоча я розумію, що все відразу зробити неможливо, але чомусь відбувається якийсь страшний застій.

Мало що змінюється. Мене страшно дратує те, що відбулось із Шокіним. Кожен день читаю повідомлення, що когось ловлять на хабарі. А де повідомлення, що когось засудили? Оцього мені бракує. А то зловили і зловили.

Звісно, якийсь промінчик світла десь блимає. Прийняли кілька корисних законів, але загалом, якщо дивитися на перспективу, то я просто не доживу до тієї європейської країни, яку ми хочемо збудувати.

Не знаю скільки часу це має тривати - років 30 чи 40. Це як Мойсей 40 років водив людей по пустелі, щоб вимерли ті, хто пам'ятав рабство. Але 30-40 років у нашому випадку - це якщо нічого не робити. Але процес можна пришвидшити, якщо робити хоч щось.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ЗС РФ формують ударний кулак для наступу на Харків: В ISW розповіли деталі операції

понеділок, 6 травень 2024, 9:14

Наступ на Харків чи Суми зможе відтягнути українських військових з інших критичніших ділянок фронту. Ворог посилив авіаційні, ракетні та удари дронами по українських північно-східних прикордонних регіонах, зауважили аналітики ISW. За словами українсько...

Народні прикмети на 6 травня: Не мочіть ноги в росі

понеділок, 6 травень 2024, 7:05

Православна церква України 6 травня за новим стилем вшановує пам'ять праведного Йова Багатостраждального, мучеників Парфенія та Калімаха. За старим стилем сьогодні вшановують Георгія Побідоносця, відзначають День ангела Юрія, Георгія та Єгора - всі ці ...