Дієтологи зазначають, що деякі популярні
овочі, які можна знайти на ринку влітку, корисніше їсти у приготовленому вигляд,
зазначають Патріоти України.
Не всі свіжі овочі є найкориснішими. Зокрема, це стосується помідорів, які краще їсти після того, як вони добре прогрілися. У них після теплової обробки підвищується вміст антиоксидантної речовини – лікопіну, що знищує небезпечні вільні радикали, які викликають появу ракових пухлин.
Після смаження або варіння протягом 15 хвилин у киплячій воді рівень лікопіну збільшується у томатах в півтора раза. А в томатній пасті, для якої помідори варять мінімум 45 хвилин, лікопіну вже в 20 разів більше, ніж у свіжих плодах, – зазначають вчені.
Кориснішими після термічної обробки стають броколі та цвітна капуста, які варто варити не більше 5 хвилин. У вареній моркві після високотемпературної обробки починають діяти активніше речовини, які покращують зір. Окрім того, у варених овочах менше токсинів, якими їх обробляють від паразитів.
Сьогодні 17 липня. Триває 1240 доба героїчної оборони України від повномасштабної навали російських окупантів. РОВ продовжують рух, але несуть великі втрати здобуваючи переважно тактичного рівня результаті. . При цьому, серед військ РОВ кількість 200-х...
У Тульській області РФ призупинив роботу хімічний завод Щокіноазот після нічної атаки БпЛА. Про це повідомив Telegram-канал Astra, передають Патріоти України. За даними Astra, у ніч проти 17 липня українські дрони вразили АТ Щекіноазот. Щонайменше чоти...