Дієтологи зазначають, що деякі популярні
овочі, які можна знайти на ринку влітку, корисніше їсти у приготовленому вигляд,
зазначають Патріоти України.
Не всі свіжі овочі є найкориснішими. Зокрема, це стосується помідорів, які краще їсти після того, як вони добре прогрілися. У них після теплової обробки підвищується вміст антиоксидантної речовини – лікопіну, що знищує небезпечні вільні радикали, які викликають появу ракових пухлин.
Після смаження або варіння протягом 15 хвилин у киплячій воді рівень лікопіну збільшується у томатах в півтора раза. А в томатній пасті, для якої помідори варять мінімум 45 хвилин, лікопіну вже в 20 разів більше, ніж у свіжих плодах, – зазначають вчені.
Кориснішими після термічної обробки стають броколі та цвітна капуста, які варто варити не більше 5 хвилин. У вареній моркві після високотемпературної обробки починають діяти активніше речовини, які покращують зір. Окрім того, у варених овочах менше токсинів, якими їх обробляють від паразитів.
Президент США Дональд Трамп зателефонував Віктору Орбану після переговорів з президентом України Володимиром Зеленським та європейськими лідерами, щоб обговорити, чому угорський прем'єр-міністр блокує переговори про вступ України до ЄС. Про це повідомл...
Увечері 19 серпня в Одесі прогриміли потужні вибухи. Про це повідомляють моніторингові канали, передають Патріоти України. Повітряні Сили України попереджали про загрозу балістичного озброєння, згодом в Одесі пролунав вибух. За попередніми даними, воро...