Дієтологи зазначають, що деякі популярні
овочі, які можна знайти на ринку влітку, корисніше їсти у приготовленому вигляд,
зазначають Патріоти України.
Не всі свіжі овочі є найкориснішими. Зокрема, це стосується помідорів, які краще їсти після того, як вони добре прогрілися. У них після теплової обробки підвищується вміст антиоксидантної речовини – лікопіну, що знищує небезпечні вільні радикали, які викликають появу ракових пухлин.
Після смаження або варіння протягом 15 хвилин у киплячій воді рівень лікопіну збільшується у томатах в півтора раза. А в томатній пасті, для якої помідори варять мінімум 45 хвилин, лікопіну вже в 20 разів більше, ніж у свіжих плодах, – зазначають вчені.
Кориснішими після термічної обробки стають броколі та цвітна капуста, які варто варити не більше 5 хвилин. У вареній моркві після високотемпературної обробки починають діяти активніше речовини, які покращують зір. Окрім того, у варених овочах менше токсинів, якими їх обробляють від паразитів.
Українська співачка Оксана Білозір в інтерв'ю засновнику інтернет-видання "ГОРДОН" Дмитрові Гордону розповіла нові подробиці розлучення зі своїм другим чоловіком, ексдиректором Палацу "Україна" Романом Недзельським, передають Патріоти України. За слова...
Український контррозвідник з досвідом служби та керування операціями у СБУ, ГУР та ССО полковник Роман Червінський, який зараз перебуває під слідством за двома кримінальними провадженнями, розповів як на початку президентства Зеленського зустрічався з ...