Дієтологи зазначають, що деякі популярні
овочі, які можна знайти на ринку влітку, корисніше їсти у приготовленому вигляд,
зазначають Патріоти України.
Не всі свіжі овочі є найкориснішими. Зокрема, це стосується помідорів, які краще їсти після того, як вони добре прогрілися. У них після теплової обробки підвищується вміст антиоксидантної речовини – лікопіну, що знищує небезпечні вільні радикали, які викликають появу ракових пухлин.
Після смаження або варіння протягом 15 хвилин у киплячій воді рівень лікопіну збільшується у томатах в півтора раза. А в томатній пасті, для якої помідори варять мінімум 45 хвилин, лікопіну вже в 20 разів більше, ніж у свіжих плодах, – зазначають вчені.
Кориснішими після термічної обробки стають броколі та цвітна капуста, які варто варити не більше 5 хвилин. У вареній моркві після високотемпературної обробки починають діяти активніше речовини, які покращують зір. Окрім того, у варених овочах менше токсинів, якими їх обробляють від паразитів.
Ідеолог "русского мира" Олександр Дугін у соцмережі X 2 червня звернувся до руху президента США Дональда Трампа MAGA (Make America Great Again, що в перекладі означає "Зробимо Америку знову великою"), інформують Патріоти України. Повідомлення Дугін опу...
Телефонний дзвінок російського диктатора Володимира Путіна Папі Римському Леву XIV може свідчити лише про послаблення позицій Росії. Так прокоментував розмову Путіна з Папою Римським надзвичайний і повноважний посол України у Ватикані Андрій Юраш у "Фе...