Дієтологи зазначають, що деякі популярні
овочі, які можна знайти на ринку влітку, корисніше їсти у приготовленому вигляд,
зазначають Патріоти України.
Не всі свіжі овочі є найкориснішими. Зокрема, це стосується помідорів, які краще їсти після того, як вони добре прогрілися. У них після теплової обробки підвищується вміст антиоксидантної речовини – лікопіну, що знищує небезпечні вільні радикали, які викликають появу ракових пухлин.
Після смаження або варіння протягом 15 хвилин у киплячій воді рівень лікопіну збільшується у томатах в півтора раза. А в томатній пасті, для якої помідори варять мінімум 45 хвилин, лікопіну вже в 20 разів більше, ніж у свіжих плодах, – зазначають вчені.
Кориснішими після термічної обробки стають броколі та цвітна капуста, які варто варити не більше 5 хвилин. У вареній моркві після високотемпературної обробки починають діяти активніше речовини, які покращують зір. Окрім того, у варених овочах менше токсинів, якими їх обробляють від паразитів.
Убитий 21 травня в Іспанії ексзаступник глави Адміністрації Президента Віктора Януковича Андрій Портнов перед смертю зустрічався в Україні зі співвласником студії "Квартал 95" Тимуром Міндічем і низкою високопосадовців. Про це народний депутат від "Гол...
Українські військові показали роботу безпілотника Vampire, який допомагає постачати їм провізію на фронті. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Telegram-канал зведеної бригади “Хижак” при Департаменті патрульної поліції. . "На фото - р...