"Деякі овочі корисніші після термічної обробки", - дієтолог

У помідорах після теплової обробки підвищується вміст антиоксидантів.

Ілюстрація. Фото: ТСНДієтологи зазначають, що деякі популярні овочі, які можна знайти на ринку влітку, корисніше їсти у приготовленому вигляд, зазначають Патріоти України.

Не всі свіжі овочі є найкориснішими. Зокрема, це стосується помідорів, які краще їсти після того, як вони добре прогрілися. У них після теплової обробки підвищується вміст антиоксидантної речовини – лікопіну, що знищує небезпечні вільні радикали, які викликають появу ракових пухлин.

Після смаження або варіння протягом 15 хвилин у киплячій воді рівень лікопіну збільшується у томатах в півтора раза. А в томатній пасті, для якої помідори варять мінімум 45 хвилин, лікопіну вже в 20 разів більше, ніж у свіжих плодах, – зазначають вчені.

Кориснішими після термічної обробки стають броколі та цвітна капуста, які варто варити не більше 5 хвилин. У вареній моркві після високотемпературної обробки починають діяти активніше речовини, які покращують зір. Окрім того, у варених овочах менше токсинів, якими їх обробляють від паразитів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Три-чотири дні й побачимо нову статистику втечі з армії, - Ігор Луценко

понеділок, 3 листопад 2025, 16:00

"Є ідея невеличкого, але потрібного кроку. Отже, за три-чотири дні ми побачимо нову статистику втечі з армії. Генпрокуратура зазвичай до сьомого числа кожного місяця публікує цифри реєстрації злочинів за попередній місяць, у тому числі дезертирства й с...

Ворог спрацював на випередження: Росіяни вибили практично все, що у нас могло випускати балістику, - авіаексперт

понеділок, 3 листопад 2025, 15:51

Коли ми вже були готові до серйозних випробувань та випуску балістичної ракети, ворог завдав комбінований удар по всій низці підприємств, які були залучені у процес виробництва української балістики. Про це розповів експерт з авіації, провідний наукови...