Дієтологи зазначають, що деякі популярні
овочі, які можна знайти на ринку влітку, корисніше їсти у приготовленому вигляд,
зазначають Патріоти України.
Не всі свіжі овочі є найкориснішими. Зокрема, це стосується помідорів, які краще їсти після того, як вони добре прогрілися. У них після теплової обробки підвищується вміст антиоксидантної речовини – лікопіну, що знищує небезпечні вільні радикали, які викликають появу ракових пухлин.
Після смаження або варіння протягом 15 хвилин у киплячій воді рівень лікопіну збільшується у томатах в півтора раза. А в томатній пасті, для якої помідори варять мінімум 45 хвилин, лікопіну вже в 20 разів більше, ніж у свіжих плодах, – зазначають вчені.
Кориснішими після термічної обробки стають броколі та цвітна капуста, які варто варити не більше 5 хвилин. У вареній моркві після високотемпературної обробки починають діяти активніше речовини, які покращують зір. Окрім того, у варених овочах менше токсинів, якими їх обробляють від паразитів.
"Є ідея невеличкого, але потрібного кроку. Отже, за три-чотири дні ми побачимо нову статистику втечі з армії. Генпрокуратура зазвичай до сьомого числа кожного місяця публікує цифри реєстрації злочинів за попередній місяць, у тому числі дезертирства й с...
Коли ми вже були готові до серйозних випробувань та випуску балістичної ракети, ворог завдав комбінований удар по всій низці підприємств, які були залучені у процес виробництва української балістики. Про це розповів експерт з авіації, провідний наукови...