Дієтологи зазначають, що деякі популярні
овочі, які можна знайти на ринку влітку, корисніше їсти у приготовленому вигляд,
зазначають Патріоти України.
Не всі свіжі овочі є найкориснішими. Зокрема, це стосується помідорів, які краще їсти після того, як вони добре прогрілися. У них після теплової обробки підвищується вміст антиоксидантної речовини – лікопіну, що знищує небезпечні вільні радикали, які викликають появу ракових пухлин.
Після смаження або варіння протягом 15 хвилин у киплячій воді рівень лікопіну збільшується у томатах в півтора раза. А в томатній пасті, для якої помідори варять мінімум 45 хвилин, лікопіну вже в 20 разів більше, ніж у свіжих плодах, – зазначають вчені.
Кориснішими після термічної обробки стають броколі та цвітна капуста, які варто варити не більше 5 хвилин. У вареній моркві після високотемпературної обробки починають діяти активніше речовини, які покращують зір. Окрім того, у варених овочах менше токсинів, якими їх обробляють від паразитів.
Російський диктатор Путін не поїде на переговори з українським президентом Володимиром Зеленським до Туреччини, оскільки це виглядало б як передача ініціативи, яку Кремль намагається утримувати. Таку думку в етері Еспресо висловив політичний аналітик В...
Ігор Луценко, військовослужбовець ЗСУ, зазначив, що на сьогодні дрони створюють "сіру зону" у 15-20 км, а сухопутний коридор, який вдалося окупантам пробити на півдні, стане вузьким та для них ризикованим, передають Патріоти України. "У РФ паралельно з...