Дієтологи зазначають, що деякі популярні
овочі, які можна знайти на ринку влітку, корисніше їсти у приготовленому вигляд,
зазначають Патріоти України.
Не всі свіжі овочі є найкориснішими. Зокрема, це стосується помідорів, які краще їсти після того, як вони добре прогрілися. У них після теплової обробки підвищується вміст антиоксидантної речовини – лікопіну, що знищує небезпечні вільні радикали, які викликають появу ракових пухлин.
Після смаження або варіння протягом 15 хвилин у киплячій воді рівень лікопіну збільшується у томатах в півтора раза. А в томатній пасті, для якої помідори варять мінімум 45 хвилин, лікопіну вже в 20 разів більше, ніж у свіжих плодах, – зазначають вчені.
Кориснішими після термічної обробки стають броколі та цвітна капуста, які варто варити не більше 5 хвилин. У вареній моркві після високотемпературної обробки починають діяти активніше речовини, які покращують зір. Окрім того, у варених овочах менше токсинів, якими їх обробляють від паразитів.
*** . Пелагія жила в III столітті, в Антіохії. Вона була неймовірно красива, працювала танцівницею і вела вільний спосіб життя. За красу її прозвали Маргарита, що в перекладі означає "перлина". . Одного разу до Сирії, на собор єпископів, приїхав єпис...
За час війни в Україні створили дві повноцінні далекобійні крилаті ракети, у всій іншій Європі - є тільки одна, та й та лише морського базування. Після оприлюднення офіційних характеристик крилатої ракети РК360Л комплексу "Нептун-Д", який доволі довго ...