Дієтологи зазначають, що деякі популярні
овочі, які можна знайти на ринку влітку, корисніше їсти у приготовленому вигляд,
зазначають Патріоти України.
Не всі свіжі овочі є найкориснішими. Зокрема, це стосується помідорів, які краще їсти після того, як вони добре прогрілися. У них після теплової обробки підвищується вміст антиоксидантної речовини – лікопіну, що знищує небезпечні вільні радикали, які викликають появу ракових пухлин.
Після смаження або варіння протягом 15 хвилин у киплячій воді рівень лікопіну збільшується у томатах в півтора раза. А в томатній пасті, для якої помідори варять мінімум 45 хвилин, лікопіну вже в 20 разів більше, ніж у свіжих плодах, – зазначають вчені.
Кориснішими після термічної обробки стають броколі та цвітна капуста, які варто варити не більше 5 хвилин. У вареній моркві після високотемпературної обробки починають діяти активніше речовини, які покращують зір. Окрім того, у варених овочах менше токсинів, якими їх обробляють від паразитів.
12 вересня за новим церковним календарем (25 вересня за старим) закінчується святкування Різдва Пресвятої Богородиці, А також день пам'яті священномученика Автонома Італійського. У народному календарі день отримав назву Артамон Змійовик (видозмінене ім...
Чоловіків, який дивом вижив у страшній автокатастрофі 1997 року, розповів, як пережив клінічну смерть та побачив те, що назавжди змінило його уявлення про потойбічне життя, передають Патріоти України. Джеффрі Олсен їхав автомобілем разом із дружиною та...