"Держава вважає, якщо людині вистачає на життя, то і на податок 700 гривень знайдеться" - Волох про нові податки для "сплячих" ФОПів

Гігантська діра в Пенсійному фонді змушує уряд шукати шляхи її ліквідації. Все, що лишається - це розширювати базу оподаткування.

Ілюстрація:112 Україна

Суспільство не готове до підняття пенсійного віку чи ставок оподаткування, тому розширення бази оподаткування є найбільш прийнятним рішенням уряду в умовах катастрофічного дефіциту Пенсійного фонду. Про це заявив бізнесмен, політолог Карл Волох на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

"Гігантська діра в Пенсійному фонді - це реальність. І що б вам не розповідали Юлі і Ляшки, ніяких чудесних безболісних способів її залатати не існує. Будь-який з них має недоліки - різного рівня неприйнятності", - написав Волох.

За його словами, "можна різко підвищити пенсійний вік і тим зменшити виплати (щось подібне, але поетапно, роблять зараз у багатьох країнах)".

"Але суспільство до цього (підняття пенсійного віку, - ред.), здається, не готове. Можна підняти ставку самого податку - але це перешкоджає розвитку економіки і заганяє бізнес в тінь, тим більше, він (податок) у нас і так високий. Можна закривати дефіцит за рахунок держбюджету, але ви подивіться в нього і спробуйте відшукати там ці жирні статті, з яких можна безболісно зрізати десятки мільярдів. Їх немає", - заявив Волох.

Він зауважив, що все, що лишається - це розширювати базу оподаткування, "з чим ми тут і маємо справу".

"Причому, логіка уряду в цьому випадку цілком зрозуміла. Він виходить з переконання, що, вийшовши на пенсію, нинішній платник навряд чи погодиться отримувати виплати настільки ж нерегулярно, як робив внески. Крім того, держава вважає, якщо людині вистачає на життя, то і на податок 700 гривень знайдеться", - пояснив Волох.

За його словами, "недоліки цього закону менш трагічні для країни, ніж наслідки будь-яких інших запропонованих заходів збалансування бюджету Пенсійного фонду".

Слід нагадати, що 27 грудня Порошенко підписав закон, за яким ЄСВ платитимуть і ті підприємці, які не мають доходу.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...