Держстат назвав найбільш поширені серед українців хвороби

​Українці найбільше хворіють через ураження і порушення у системах кровообігу, органах травлення та дихання.

За даними Державної служби статистики, у 2016 році порівняно з 2015-м зросла кількість зареєстрованих хвороб у старшого покоління (жінки старші від 55, чоловіки старші від 60 років) і зменшилась в українців віком від 18 років, повідомляють Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

Серед старших вікових груп кількість зареєстрованих випадків захворювань складає понад 28 млн випадків за 2016 рік і є більшою на 150 тисяч від попереднього року.

Більше старші люди стали хворіти через ураження органів дихання, ендокринної системи, розладу харчування та порушення обміну речовин, зросла кількість хвороб шкіри та підшкірної клітковини.

Значно впала кількість захворювань в категорії хвороб систем кровообігу, органів травлення, сечостатевої системи, хвороб, пов'язаних із вагітністю, пологами та післяпологовим періодом.

У обох категорій на перше місце за кількістю захворювань виходять хвороби систем кровообігу: понад 14 млн випадків у старших людей і понад 8 мільйонів – в українців від 18 і до 54 (жінки) та 59 (чоловіки) років. Далі йдуть хвороби органів травлення та дихання.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"У відповідь на теракт у Москві РФ знищила штаб-квартиру СБУ": Пропагандисти Кремля запустили нову серію фейків у західних ЗМІ

четвер, 28 березень 2024, 13:15

Центр протидії дезінформації опублікував добірку фейків і маніпуляцій, які іноземні ЗМІ продукували 28 березня. За версією ЦПД при РНБО України, 28 березня іноземні ЗМІ запустили два фейки та одну маніпуляцію, передають Патріоти України. Фейк: "У відпо...

"Вона поки приховує, що в офіційному шлюбі": Даша Астаф'єва вийшла заміж за багатія, який на 10 років молодший, - блогер

четвер, 28 березень 2024, 13:06

Оглядач українського шоу-бізнесу Богдан Беспалов "злив" інсайдерську інформацію про модель, співачку і волонтерку Дашу Астаф'єву. Він із посиланням на свої джерела заявив, що артистка за час повномасштабної війни вийшла заміж за молодого багатія. Однак...