"Десантникам вдалося відстояти позиції. Допоміг… Гімн України": Історія одного бою в промзоні Авдіївки

Бій тривав безперервно 7,5 годин, але за цей час, що є дивом, ніхто з групи "Дубаса" та шістьох добровольців, які пробилися до неї вже під час бою, не був навіть поранений.

У промзоні Авдіївки. Фото: gordonua.com.

Історія участі військовослужбовців одного з підрозділів високомобільних десантних військ, який тримає оборону в промзоні Авдіївки. Про бій пише прес-центр АТО, передають Патріоти України.

Це трапилося 6 квітня. Група з 15-ти бійців на чолі із заступником командира роти вогневої підтримки по роботі з особовим складом - офіцера з позивним "Дубас" зайняла оборону в одній із будівель у промисловій зоні Авдіївки. Противник вів інтенсивний вогонь із різноманітних вогневих засобів, намагаючись вибити десантників з їхньої позиції. Адже вони мали можливість прострілювати їхній найближчий тил.

Поступово, використовуючи густий чагарник і лісопаркову зону, бойовики напівоточили групу "Дубаса", вогонь посилювався. У десантників вичерпувався БК, закінчувалась вода. А ворог не давав навіть "підняти голови", прострілюючи як саму позицію, так і безпосередньо підходи до неї. Зрештою бойовики атакували будівлю, де оборонялися десантники, з трьох сторін, на другому поверсі спалахнула пожежа.

Виникла загроза загибелі бійців, які оборонялися на першому поверсі. Переважна більшість із них у групі "Дубаса" були в такому серйозному бою вперше, тож досвідчений офіцер та наставник запропонував їм, поки є можливість, відійти, пробитися в тил… Жоден із десантників не пристав на пропозицію командира, всі вирішили залишитися з ним і обороняти позицію до останнього. Попри шалений обстріл бойовиків, "шістка відважних" зуміла пробитися до побратимів і доставила їм боєприпаси. Навіть більше - всі навідріз відмовилися повертатися та підсилили групу.

Десантникам вдалося відстояти позиції. Допоміг… Гімн України. Палаючий другий поверх будівлі не викликав у бойовиків жодних побоювань, адже їм і на думку не спадало, що українські десантники можуть повернутися на позиції, коли все вигорить. Тим паче, що почули в ефірі, як "Дубас" під час одного з радіообмінів із командуванням батальону заспівав Гімн України. Чомусь вони вирішили, що у такий спосіб українські десантники прощаються із побратимами, як це зробили останні захисники ДАПу, заспівавши Гімн України.

Тож бойовики насмілилися піти в атаку, розраховуючи "зачистити" будівлю, добити десантників… І раптом потрапили під шквальний вогонь з другого поверху будівлі. Ефект раптовості зробив свою справу - бойовики були вимушені відступити. Цікаво, що бій тривав безперервно 7,5 години, але за цей час, що є дивом, ніхто з групи "Дубаса" та шістьох добровольців, які пробилися до неї вже під час бою, не був навіть поранений.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Польщі і Румунії проросійські сили готують антиукраїнські провокації: що відомо - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 5:00

23 квітня Сенат остаточно схвалив законодавчий пакет, який передбачає виділення майже 61 мільярда доларів додаткової військової та економічної допомоги Україні. Білий дім вже заявив, що готує для відправлення в Україну допомогу на 1 мільярд доларів. ...

В РФ горять заводи і НПЗ. Губернатор влаштував диверсію. Скоро за ним прийде ФСБ - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 2:35

В різних куточках Росії палає після масштабної атаки безпілотників України. Незважаючи на незадоволення з боку США Україна продовжує бити по нафтобазам і іншій критичній інфраструктурі ворога. Але цікаво інше – губернатор одного з регіонів зробив заяву...