Для Донеччини реформа місцевого самоврядування є архіважливою, - Павло Жебрівський про децентралізацію

Путін з його європейською "групою підтанцьовки" та тутешні дружбани постійно хочуть втюхати якийсь "особливий статус" - те, що в них було на Донеччині всі 25 років. Натомість простих громадян їхній "особливий статус" - не бачив і не бачить "в упор".

Павло Жебрівський. Фото:  slavdelo.dn.ua.

Голова Донецької обласної облдержадміністрації Павло Жебрівський впевнений, що саме для цього краю "реформа місцевого самоврядування є архіважливою". А стримують її, за його думкою, "мери деяких міст, голови районних рад, голови РДА, латифундисти, і власники "заводів-газет-параходів". Про це Павло Жебрівський написав на своїй сторінці у Фейсбуці, передають Патріоти України.

"Для Донеччини реформа місцевого самоврядування є архіважливою. Постійно наголошую на цьому. Інші області можуть дозволити собі розтягнути реформу ще на рік. А ми – ні! Бо від цього залежить те, наскільки швидко ми звільнимо окуповану територію і відновимо мир. І зволікання з реформою неприпустиме.

Зволікання з реформою місцевого самоврядування додає аргументів кремлівському дракулі.
Нам Путін і його європейська "група підтанцьовки" та тутешні дружбани постійно хочуть втюхати якийсь "особливий статус". Що таке "особливий статус" і яка його мета? Для кого цей "особливий статус"? Для Путіна, для Захарченка і Пушиліна, чи може Януковича? Так цей особливий статус у них вже був усі попередні 25 років! Натомість простих громадян їхній "особливий статус" - не бачив і не бачить "в упор". Хіба що – як дешеву робочу силу.

Мета путінського "особливого статусу" – розчленування і знищення України як такої. Чому децентралізація неприйнятна для Пу, зрозуміло. Бо це суттєво зміцнить Україну і Донеччину зокрема, тому що дасть поштовх для розвитку місцевих громад і громадян.

Але чому так гальмують децентралізацію діючі мери деяких міст, голови районних рад, голови РДА, латифундисти, і власники "заводів-газет-параходів"? Насправді цих людей є не більше 50 осіб!!! Вони не хочуть втрачати "нажитого непосильною працею". Вони дуже добре розуміють, що децентралізація і реформа місцевого самоврядування суттєво похитне їхню владу в регіоні і знищить сформоване тут ними "кріпосне право". Їм треба буде йти на вибори. А сьогодні люди на Донеччині вже не ті, що були ще 3-2 роки тому. Тому й гальмують процес і вставляють кілки в колеса. І шукають найменших зачіпок, щоб якомога довше повладарювати у своїх уділах. Але людей вже ні такий порядок справ, ні такий лукавий "особливий статус" не влаштовує".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Коли вам вчергове напишуть, що є план завершення війни літом 2024-го, восени 2024-го чи 2025 року, - вам напишуть свідому неправду, - експерт

неділя, 28 квітень 2024, 0:00

"Знову нагрібає хвиля про перемовини, примушення до миру й оце усе. Тут і Макрон із його розміщенням військ, і американська допомога, і нескінченність російських ресурсів, і Трамп — усе до купи. Тому варто все ж знову нагадати кілька очевидних речей", ...

Україна втратила вікно можливостей, щоб убезпечити себе від агресії РФ, - Портников

субота, 27 квітень 2024, 23:15

Журналіст Віталій Портников вважає, що Україна могла убезпечитися від агресії Росії в період 1991-2001 рр., проводячи політику євроатлантичної інтеграції, передають Патріоти України. "Історичний досвід Росії доводить, що російська влада може переформат...