Путіна чекають: У Покровську міська влада та населення проігнорували похорон загиблого героя, проголошувати траур теж відмовилися, - волонтер (фото)

Дуже багато чоловіків, які проживали в Покровську, тепер воюють на боці окупантів. Коли там когось з них вб'ють, місто галасує, всі ходять злі. А сьогодні жителі просто проігнорували захисника України.

Сьогодні у місті Покровську Донецької області, похоронили бійця 24 окремого штурмового батальйону "Айдар" 53-ї окремої механізованої бригади - Андрія Чирву. Про це повідомляють Патріоти України.

Він загинув 23 серпня біля селища Жолобок, Новоайдарівського району Луганської області. У тому бою загинули також його побратими - старший солдат Мар'ян Найда, солдат Тарас Проценко, старший солдат Михайло Щербанюк.

Андрій Чирва народився 27 жовтня 1972 року в місті Мирнограді, Донецької області. Жив у Покровську, був підприємцем. Коли в Україну прийшла війна, відкрито виступив проти агресії Кремля. Хоча це було дуже небезпечно, адже саме місто Покровськ (колишній Красноармійськ - ред.), активно підтримувало і підтримує Росію.

Попрощатися з Андрієм прийшли його побратими з батальйону "Айдар", добровольці з ДУК "Правий сектор", волонтери і декілька десятків місцевих жителів.

"Покровськ святкував 26 серпня день міста і день шахтаря. Влада витратила на все 3.5 млн грн гривень", - говорить Світлана Олександрівна, колишня медсестра. – "Люди літрами споживали алкоголь, міста було не впізнати. Таке враження, що за 40 кілометрів від нас не точиться війна. А сьогодні провести в останній путь героя - прийшло трохи більше півсотні людей. Де мер, де траур? Чому люди йдуть вулицями і відвертають голови від похоронної процесії?"

"Дуже багато чоловіків, які проживали в Покровську, тепер воюють на боці росіян. Коли там когось з них вб'ють, місто галасує, всі ходять злі. А сьогодні, жителі просто проігнорували захисника України," – каже Світлана Олександрівна. Вона одна з не небагатьох прийшла на похорони.

В Андрія залишилась дружина і старенька матір.

Джерело: Gazeta.ua

Чи можна жінкам приходити до церкви в штанах: У ПЦУ дали відповідь

четвер, 25 квітень 2024, 16:30

До храму жінки можуть заходити у штанах. Подібних заборон насправді не існує, повідомили в Православній Церкві України, передають Патріоти України. "Немає в нашій Церкві такої заборони. Та й в інших Православних Церквах світу (окрім МП, очевидно) подіб...

Литва може допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку: Міністр виступив із заявою

четвер, 25 квітень 2024, 16:22

Литва може сприяти Україні в поверненні чоловіків призовного віку. Однак спершу варто дочекатися, як цю процедуру реалізовуватимуть у Польщі. Про це заявив міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас, передають Патріоти України. Очільник литовського оборонн...