Для дискредитації України: Чорновіл пояснив, як Росія може використати інцидент з "Інтером" на Заході

Росія може використовувати провокацію з "Інтером" під час розгляду безвізового режиму для України. Вони будуть посилатися на цю подію і при подальшій імплементації Угоди про асоціацію України та ЄС, вважає колишній нардеп.

Тарас Чорновіл. Фото:www.facenews.ua

Екс-нардеп, політолог Тарас Чорновіл сумнівається, що пожежа на "Інтері" була організована з ініціативи керівництва телеканалу. Про це він заявив в коментарі виданню Гордон, передають Патріоти України.

"Дуже складно розібратися, що там сталося. Я бачу конкретних людей, які нападали на канал, вони зафіксовані і не зникли. Тому говорити, що це провокація самого "Інтера", дуже складно. Просто тому, що є конкретні люди. Таке відчуття, що це зробили дурні, які насправді гірше ворогів.

Можливо, їх до цього хтось підштовхнув. Потрібно розуміти, що зараз цей інцидент максимально буде розкручений російськими ЗМІ на Заході. Там це дуже важливий критерій. Якщо ваша країна небезпечна для журналістів, вона є неповноцінною", - підкреслив Чорновіл.

На його думку, РФ буде використовувати підпал на "Інтері" для дискредитації України.

"Цей інцидент може зіграти ключову роль. Росія може використовувати провокацію з "Інтером" під час розгляду безвізового режиму для України. Вони будуть посилатися на цю подію і при подальшій імплементації Угоди про асоціацію України та ЄС.

Загалом, проросійські лобісти будуть бомбити по всіх напрямках. Напад на "Інтер" для них - просто шикарна картинка, яка цілком дозволить створити поганий імідж України. Адже було все необхідне - прямий напад, військові, а перед цим була розкрутка даного питання політиками з "Народного фронту", - зазначив політолог .

Він акцентував увагу на тому, що керівництво "Інтера" спробує пов'язати цей інцидент з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим.

"До Авакова можуть виникнути серйозні питання. Він високопоставлений чиновник, який відповідає за правопорядок в державі. І відразу ж "Інтер" вчора заявив, що поліція довго і нудно крутилася біля мітингувальників, а за 15 хвилин до підпалу нібито покинула місце інциденту.

Не знаю, правда це чи ні. Але факт в тому, що Авакова вже намагаються прив'язати до даного інциденту. При цьому вони показали прямо закопчених журналістів з "ефектом шахтаря". Для цього явно потрібно не 10-15 хвилин. Тобто виглядав цей ефект як робота гримерів. Але уявіть, як це буде представлено в інших країнах", - заявив Чорновіл.

Він вважає, що найбільш активно розкручуватися ситуація з "Інтером" буде на Заході.

"Розкручуватися на Заході ця тема буде під найяскравішими гаслами: "Україна - ворог журналістів", "Україна - кладовище преси", "В Україні вбивають журналістів і тільки дивом співробітники "Інтера" не загинули".

Це буде розкручуватися максимально. І ніхто не буде згадувати, що це проросійський канал в Україні. Ті, хто організував напад на "Інтер", завдали серйозної шкоди державі. Картинка, яку транслюватимуть в інших країнах, є дуже небезпечною для України. Це сильно відрізняється від нападів на "Інтер", які відбувалися раніше", - резюмував політолог.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20

Заступника Шойгу заарештували після спецоперації ГУР – ЗМІ

середа, 24 квітень 2024, 21:04

Арешт заступника очільника міноборони РФ Тимура Іванова пов'язаний із березневою спецоперацією Головного управління розвідки Міноборони України. Про це 24 квітня повідомили "Українська правда" й "Суспільне" з посиланням на джерела, передають Патріоти У...